Bayilerimiz

"YAPARSA TAM YAPAR"
BALZAMİK SİRKELİ HAVUÇ

 

 
Malzemeler :
4-5 adet havuç
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE 
1 kase yağ , KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
tuz
 
Yapılışı :
Havuçları güzelce soyun.
Çok ince traşlayarak para şeklinde kesin.
Üzerine biraz tuz serpin.
Havuçları maydanoz ile karıştırın ve yağ , KEMAL KÜKRER LİMON SOSU ile buzdolabında bekletin.
Servisten önce KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE 
ile lezzetlendirin. Afiyet Olsun.
Kırmızı Pancar Salatası

 Malzemeler

6 adet kırmızı pancar
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
5 adet taze soğan
çeri domates
1 kase mısır
KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ
Zeytinyağ
 
 
İlk önce tencerenin içine pancarları su, tuz, şeker ve KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİNİ
 ilave edip  haşlayın. Sonrasında kabuklarını soyduktan sonra küp, küp kesin. Üzerine küçük şekillerde doğranmış domatesi, yeşillikleri ve mısırı ilave edin. Üzerine  KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ ve zeytinyağını  ilave edip karıştırın. Servis yaparken maydanozlar ile süsleyin. Afiyet Olsun.
 
Yeşil Soğanlı Maydanoz Salatası

 Malzemeler:

3 adet taze yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
Yarım çay bardağı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU 
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Maydanoz ve taze yeşil soğanları temizleyip bol suda yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.
Ayrı bir kasenin içinde KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ ,KEMAL KÜKRER LİMON SOSU ,tuz ve zeytinyağını karıştırın.
Doğranan malzemeleri salata tabağına alıp sosu üzerine gezdirerek dökün harmanlayıp servis yapın.Afiyet Olsun.
Kuru Sebze Kavurması

 Malzemeler:

kurutulmuş patlıcan, biber, domates, fasulye
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER TATLI BİBER SALÇASI 
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS 
tuz, karabiber, pulbiber
zeytinyağı
 
Yapılışı:
Sebzeleri sırayla yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Kurusoğanı ince ,ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun...
KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS , baharat ve KEMAL KÜKRER TATLI BİBER SALÇASI  ile beraber soğanlara ekleyip 2-3dk karıştırıp haşlanan sebzeleri ilave edip kısık ateşte tencerenin ağzını kapatıp ara ara karıştırarak 15dk kavurp ocaktan alıp servis tabağına koyup isteğe bağlı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSLA yoğurdu karıştırıp sunabilirsiniz. Afiyet Olsun .
 
İtalyan Salatası

 Malzemeler :

250 gr salam
370 CC KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞUSU 
1 bardak kapari
bolca mayonez
Yapılışı:
Salam ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞULARI minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son olarak ta kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor.Afiyet Olsun.
Sirke Soslu Yeşil Salata

 Malzemeler:

1 marul ya da kıvırcık salata 
Yarım demet dereotu 
2 domates 
2 salatalık 
1 fincan KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ
7 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 çorba kaşığı hardal 
Yapılışı:
Yeşillikleri iyice yıkayın. Kurulayıp, elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Servis tabağına aktarın. Salatalıkları, domatesleri küp şeklinde doğrayın, yeşilliğin üzerine dizin. Salatanın sosunu hazırlamak için zeytinyağı, KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ  ve hardalı iyice karıştırın. Sofraya getirmeden önce sosu döküp harmanlayın. Salatayı hiç bekletmeden, diriliği sönmeden hemen servis yapın.Afiyet Olsun.

JAMBONLU SALATA

 Malzemeler :

5 adet marul yaprağı 
2 dilim tavuk jambon 
½ kibrit kutusu diyet kaşar 
Yarım çay bardağı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Maydanoz 
Dereotu 
Tuz
Yapılışı : 
Marulları yıkayıp, bir kağıt havluyla sularını alın ve ufak ufak doğrayarak bir salata tabağına alın.Jambonları uzunlamasına, ince şeritler halinde kesin. Peynirleri de tavla zarı formunda doğradıktan sonra, marulların üzerine ekleyin. KEMAL KÜKRER LİMON SOSU , zeytinyağı ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın ve salatanın üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotuyla süsleyerek servise sunun.Afiyet Olsun.
 
Renkli Yıldız Salata

 Malzemeler:

1 Paket yıldız şehriye
KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSU 
KEMAL KÜKRER TÜRLÜ TURŞU
KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
Maydanoz 
Dereotu 
 Yeşil soğan
Kırmızıbiber
Konserve mısır
Zeytinyağı
Tuz 
Yapılışı :
Şehriyeleri tuzlu suda haşlayıp yarısını başka bir kaba alıyoruz. Rengi istediğimiz kıvama gelene kadar KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSU  suyundan ekleyip iyice harmanlıyoruz. Sade şehriyelerle renginin birbirine geçmemesi için servisten hemen önce tüm malzemeleri karıştırmanız gerekiyor. Malzemeleri dileğiniz kadar kendi zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. KEMAL KÜKRER TÜRLÜ TURŞUYU da kesip karıştırın .Üzerine KEMAL KÜKRER LİMON SOSU ,zeytinyağ ,tuzu koyup karıştırın. Afiyet Olsun.
 
Zeytin Piyazı

 Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı biberli yeşil zeytin turşusu
dörtte bir su bardağı ceviz
dörtte bir su bardağı yeşil soğan
yarım su bardağı maydanoz
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER NAR EKŞİLİ SOS
2  çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS
arzuya göre nar taneleri
Yapılışı:
Zeytinleri, cevizi, maydanozu, soğanı ayrı ayrı bıçakla kıyın. KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU ekleyin. Hepsini karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine  KEMAL KÜKRER NAR EKŞİLİ SOSU dökün ve  tuzunu ayarlayın. Afiyet Olsun .
 
Peynirli Ispanak Salatası tarifi

 Malzemeler:

 
1 tabağı dolduracak miktarda ıspanak (yaklaşık 40-50 gr)
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut (40 gr)1 ince dilim (20 gr) eski kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE
KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
 tuz
 
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra, elle küçük parçalara ayırın. İçine nohutu ekleyip, iyice harmanlayın. Bir kasede karıştırdığınız yağ, KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE , tuz ve istediğiniz miktarda KEMAL KÜKRER LİMON SOSUNU salatanın üzerine gezdirin. Peyniri salatanın en üstüne ekleyin. Peynirleri küp küp doğrayabileceğiniz gibi, sebzeleri soymaya yarayan alet yardımı ile daha dekoratif dilimler de elde edebilirsiniz. Süslemek için susam kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun .
 

Soya Soslu Sebze Kavurma

Malzemeler : 

2 kabak
4 yeşil biber
2 kırmızı biber (kapya)
2 havuç
4 yemek kaşığı  KEMAL KÜKRER SOYA SOSU 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Sebzeler yıkanır, süzülür. Kabakların kabuğu kazınır. Havuç soyulur. Biberler temizlenir. Bütün sebzeler jülyen şeklinde doğranır. Zeytinyağı tercihen vok tavaya alınır. Ocağın en büyük gözünde harlı ateşte ısıtılır. Zeytinyağı ısınınca (yanıp dumanlanmadan) sebzeler tavaya alınır. Altı kısılmadan harlı ateşte kavrulur. Pişmeye yakın üzerine KEMAL KÜKRER SOYA SOSU  eklenir. Kontrol ederek biraz tuz ilave edebilirsiniz.Afiyet Olsun.
 
Maş Fasulyesi

 Malzemeler:

120 gr maş fasulyesi
3 adet taze soğan
5 dal dereotu
5 dal maydanoz
5 dal taze nane
40 gr kiraz domates
1 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Maş fasulyesini iyice yıkadıktan sonra ayıklayıp haşlayın. Doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze nane ve kiraz domatesleri derin bir kapta maş fasulyesi ile harmanlayın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve KEMAL KÜKRER LİMON SOSUNU ekleyip iyice karıştırın. Bekletmeden servis yapın. Afiyet Olsun.
 
Fırında Kabak

 Malzemeler :

1 kg kabak (doğranarak)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase Yoğurt
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS
Yapılışı:
Önce kabaklar yan yan kesilir.Fırın tepsisinin içinde yağ ve baharatlarla karıştırılır.180 derece ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Servis tabağına alınarak KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS ve Yoğurt karıştırılır , pul biber ilavesi ile sunulur.  Afiyet Olsun .
 
Pancar Turşusu Salatası

Malzemeler:

8 adet KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSU 
8 adet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ 
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Yapılışı:
KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSUNU kare kare kesin .Dereotu, maydanoz ve soğanları ince ince doğrayın, KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU hepsini bir kaba alın.
KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSUNU ilave edip zeytinyağ ekleyin.Afiyet Olsun.
 
Fettucini Alfredo

 Malzemeler:

1 paket fettucini makarna
1 kutu krema (100 gr.)
3 çorba kaşığı tereyağ
200 gr rendelenmiş parmesan peyniri
KEMAL KÜKRER ACI BİBER SOSU 
Tuz
 
 
Yapılışı:
Makarna tuzlu suda paketin üzerinde yazan süre kadar haşlanır ve süzülür. Bir tavada tereyağı eritilir ve içine kremayı konulur ve birlikte 5 dakika karıştırılarak pişirilir. Tavaya rendelenmiş parmesan peyniri ve tuz eklenir bir iki karıştırılır ve altı kapatılır. Makarna sosun içine dökülür ve iyice karıştırılır. Makarna ile sos iyice harmanlanınca makarna servis tabağına alınır, üzerine isteğe göre KEMAL KÜKRER ACI BİBER SOSU konulur. Afiyet Olsun
Enginarlı Yeşil Salata

Malzemeler:

2 adet soyulup temizlenmiş enginar
100 gr sepet peyniri
1 demet roka
1 demet nane
3-4 dal dereotu
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE
½ fincan KEMAL KÜKRER LİMON SOSU 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
Enginarı KEMAL KÜKRER LİMON SOSLU suda 30 dakika haşlayın.  Diğer tarafta roka, dereotu ve naneyi yıkayıp temizleyin. Yeşillikleri elinizle küçük parçalara bölüp salata kasesine alın. Ilık enginarı ve küp küp doğranmış keçi peynirini üzerine ekleyin. KEMAL KÜKRER LİMON SOSU, zeytinyağı ve KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKEYİ karıştırıp salatanın üstüne dökerek servis yapın .Afiyet Olsun.
 
 
 
YOĞURTLU ENGİNAR SALATASI

 MALZEMELER:

3 tane enginar(Taze veya konserve)
2 tane orta boy patates
5 tane KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU 
8,10 tane yeşil zeytin
Biraz kapari
2 çorba kaşığı  mayonez
2 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1/2 demet dereotu
Birkaç damla KEMAL KÜKRER LİMON SOSU 
Tuz
YAPILIŞI:
Enginarı bir iki damla KEMAL KÜKRER LİMON SOSU damlatılmış suda haşlayalım.Patateside iyice haşlayıp soğutalım ve kabuklarını soyalım.KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU,zeytinleri ve dereotunu minik minik doğrayalım.Büyükçe bir kaseye enginar ve patatesleri koyup patates ezeceğiyle ezelim.İçine mayonez,yoğurt ve diğer malzemeleri karıştırıp dolapta soğutalım.Soğuk servis yapın.Afiyet Olsun. 
 
Zeytinyağlı Bamya

 Malzemeler:

3 Yemek Kaşığı katı yağ
Yarım  Kahve Fincanı KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ 
Yarım  Kahve Fincanı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
Yarım  Kg. bamya 
2 Adet soğan 
2 Adet Domates 
2 Tatlı kaşığı  KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU
 
Önce bamyaları yıkayıp başlarını kesin, KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKELİ SUDA 5 dk bekletip suyunu süzün. Tencereye yağı alıp küp doğranmış soğanları öldürün , KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU ekleyin karıştırın.Domatesleri ekleyin biraz daha kavurun.Bamyaları ekleyip, üzerine KEMAL KÜKRER LİMON SOSU, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine biraz sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.Afiyet Olsun.

Fesleğenli Roka Salatası

 Malzemeler:

1 demet roka
2 adet domates
3-4 sap yeşil soğan
Biraz maydanoz ve fesleğen
1 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ
3-4 yaprak fesleğen
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kekik
tuz
Yapılışı:
Rokalar güzelce yıkanıp elle koparılarak salata tabağına konulur.
Domatesler küp küp doğranır, Soğanlar, maydanoz ve fesleğenlerden 3-5 yaprak doğranıp salata tabağına konulur. Diğer tarafta KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU fesleğenle birlikte karıştırılır.İçerisine KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ , sızma zeytinyağı ,tuz ,kekik katılıp iyice karıştırılır. Servis yapılacağı zaman salataya dökülür. Afiyet Olsun 
 
Taze Bezelye Yemeği

Malzemeler :

100 gr. kıyma
Yarım kg. iç bezelye
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER TATLI  BİBER SALÇASI
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 orta boy patates
2 çay kaşığı  KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU
Tuz, yeteri kadar su ve zeytinyağı
Yapılışı:
Düdüklüye yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip kıyma dağılana kadar kavurun. Soğanın kızarmamasına dikkat edin . KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU ve  KEMAL KÜKRER TATLI BİBER SALÇASINI ilave edip karıştırın. Bezelye, küp doğranmış patates, domates ve biberi de ekleyin. Üzerine çıkacak kadar su koyun. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatın. 15 dakika pişirip ocaktan alın. Afiyet Olsun.
 

Cevizli ve Tahinli Kabak Salatası

 Malzemeler:

2 Adet Kabak
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi 
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tahin
İsteğe Bağlı Baharat 
.İsteğe Bağlı Zeytinyağı 
Yapılışı: 
Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkalım. Rendelediğimiz kabakları bir tavaya alıp damak zevkimize göre seçtiğimiz baharatlar ile zeytinyağında kavuralım. Tahin ve yoğurdu çırpalım, KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS ve cevizi karıştıralım. Bütün malzemeyi kabakla karıştırıp pul biberle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

 

 
Malzemeler :
2 büyük bostan patlıcanı
Yarım çay bardağı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
2 kaşık KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU
3 kaşık sızma zeytinyağı
Tuz
 
Yapılışı:
Patlıcanları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarın. Ocakta ağır ateşte patlıcanları ara ara çevirerek közleyin. Bıçak batırıp yumuşadıklarına kanaat getirdikten sonra ocağı kapatın. Patlıcanları ılımaya bırakın. Ilıyan patlıcanların kabuklarını soyup, büyük çekirdeklerini mümkün olduğunca temizleyip derin bir kaba alın. Kabın içinde gelişi güzel doğrayın. KEMAL KÜKRER LİMON SOSU, KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ, bir kaşık sızma zeytinyağını  ve tuzunu ekleyip üzerini kapatıp servis edeceğiniz saatten bir saat  ya da yarım saat öncesine kadar buzdolabına alın. Servisten yarım saat, bir saat önce de buzdolabından çıkartıp KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU  ve kalan sızma zeytinyağını ekleyin. Afiyet Olsun.
 
Brüksel Lahana Salatası Tarifi

 

 
Malzemeler:
- Yarım kg Brüksel Lahanası 
- 1 Su bardağı Fındık 
- 3 Yemek kaşığı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
- 50 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 4 Adet Taze Soğan 
- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Tuz
Yapılışı:
Fındıkları iri çekip tavada hafifçe kavurun. Brüksel lahanaları rendenin büyük tarafı ile rendeleyin. Lahanaları servisten 5 dakika önce geniş bir kaba alıp, zeytinyağı, KEMAL KÜKRER LİMON SOSU, ince kıyılmış yeşil soğan, tuz ve fındıklarla karıştırın. Rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın. Afiyet Olsun.
 
Narlı Ispanak Salatası

 

Malzemeler:
1kg ıspanak
2 adet nar, tanelerine ayrılmış
2 su bardağı ceviz, iri dövülmüş
1 demet maydanoz, doğranmış
1 demet dereotu, doğranmış
yarım demet taze soğanın yeşil kısımları, doğranmış
KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ
tuz
az zeytinyağı
 
Yapılışı:
Servisten iki saat önce ıspanak yapraklarını 2-3 kez yıkayıp ayıklayın. Her bir yaprağı elinizle 2 veya 3 parçaya bölün.KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİNİ ıspanağın tadının kontrol ederek ekleyin. Tuz serpin. Zeytinyağı gezdirin. Cevizi, narı ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun.
ETLİ KURU BİBER DOLMASI

 MALZEMELER:

15-20 adet kuru biber
200 gram orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASI
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER TATLI  BİBER SALÇASI 
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızıtozbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kuru biberleri suda bekletip güzelce yıkayalım. 3 litre suyu tencerede kaynatıp biberleri bu suda hafif yumuşayana kadar haşlayalım. ( çok sertte olmasın çok yumuşakta) Sıcak sudan biberleri alıp tekrar yıkayalım.  Sudan alıp suyunun süzülmesi için süzgece koyalım. Haşlama işlemi bitince içini hazırlayalım. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayalım. Karıştırma kabına alıp içine yıkanmış süzülmüş pirinç, kıyma, KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASI , KEMAL KÜKRER TATLI  BİBER SALÇASI, tuz, baharat ve sıvı yağ koyup iyice karıştıralım. Biberlerin içine harcı koyup saralım (eğer küçükse direk dolma gibi içini dolduralım.) ve tencereye dizelim. Bütün sarma işlemi bitince porselen tabakla üstünü kapatalım. Yaklaşık 4 su bardağı kaynar su, biraz tuz ve bir kaşık yağ koyup koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim. Biraz dinlendirip servis yapalım. Afiyet Olsun.
 
Bademli Soya Soslu Tavuk

Malzemeler:

700 gr tavuk fleto
3 adet kırmızı biber
2 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER SOYA SOSU 
2 yemek kaşığı  badem
1 çay kaşığı karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Yapılışı:
Tavukları jülyen doğrayın. (ince, uzun) Kırmızı biberlerin tohumlarını temizleyerek, onları da jülyen doğrayın.
Kuru soğanları ayıklayarak, ay şeklinde doğrayın.
Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun.
Tavukları yayvan ve kapaklı bir tencereye koyup, saldığı suyu çekene kadar orta ısılı ateşin üzerinde pişirin. Suyunu çeken tavuklara soğanı, biberleri ve yağı ekleyerek pişirmeye devam edin. Son olarak KEMAL KÜKRER SOYA SOSUNU ,bademleri ve karabiberi de katıp 2-3 dk. daha pişirdikten sonra ateşi söndürün. Afiyet Olsun.
 
Fıstıklı Siyah Fasulye Salatası

 

 
Malzemeler:
2 su bardağı Siyah Fasulye 
1,5 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER VİŞNE SİRKESİ
4 dal taze soğan
1 tane kapya biber
1 tane domates
1 tane salatalık
yeterince tuz
1 avuç nane, dere otu, maydanoz
sızma zeytinyağı, 
1 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
1 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ
pul biber
karabiber
taze kekikde kullanabilirsiniz
karbonat
dolmalık fıstık
 
Yapılışı:
Akşamdan fasulyeleri 1 çay kaşığı karbonatla ıslatın, ertesi günü süzün üstünü biraz geçecek kadar su koyup on dakika haşlayın, tekrar süzün,  servis tabağına alın soğumaya bırakın.
Maydanozu, naneyi, dere otunu incecik kıyın servis tabağına alın, soğanı, biberi, domatesi küp şeklinde minik doğrayın tabağa ilave edin, ayrı bir kasede KEMAL KÜKRER VİŞNE SİRKESİ, KEMAL KÜKRER LİMON SOSU, zeytinyağı, KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ ve  tuzu  karıştırın salatanın üzerine gezdirin iyice karıştırın.
Fıstıkları teflon tavada sallayarak kısık ateşte yakmadan  kavurun salataya ilave edin servis yapın.Afiyet olsun.
 
Kırmızı Köz Biber Çorbası

 
Malzemeler:
 
6 adet kırmızı dolma biber
1 adet havuç
1 adet patates
1 küçük soğan
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU 
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ 
1 yemek kaşığı tereyağı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
 
Üzeri için:
Süzme yoğurt
Rende kaşar peyniri
 
Biberleri dilediğiniz şekilde (fırında, ateşte, ızgarada ya da mangalda) közleyin. Kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkarın. İri parçalar halinde doğrayıp bekletin.
Közlenmiş sebzelerin kabuklarını kolay soymak için, sıcak sıcak bir kese kağıdı ya da kapaklı bir kap içinde 10 dakika bekletin. Kabukları çok kolay soyulacaktır. Közlenmiş biberleri (közlenmiş diğer sebzeler için de geçerli) kesinlikle sudan geçirmeyin.
Orta ateşte tencereyi ısıtın ve içine zeytinyağını ekleyin. Soğan ve KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU  ilave edin şeffaflaşana kadar karıştırarak pişirin. KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİNİ ekleyin. KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ çorbanın çok tatlı olmasını engelleyecektir. Ardından havuç, patates ve biberleri ilave edin, birlikte birkaç dakika soteleyip tavuk suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiberini ekleyin altını kapatın ve el mikseri ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Kaselerin altına bir kaşık peynir koyun ve çorbayı üzerine ilave edin. Üzerine de isteğe bağlı olarak süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.Afiyet Olsun. 
PANCAR TURŞULU SALATA

 

MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI BAŞBAŞI BULGUR 
1 KASE KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSU 
1 KASE MISIR
5 ADET KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU
1 TUTAM MAYDANOZ 
1 TUTAM DEREOTU 
1 TUTAM TAZE NANE
4 DAL YEŞİL SOĞAN 
KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
ZEYTİNYAĞI
TUZ
YAPILIŞI:
TENCEREYE BAŞBAŞI BULGURUNU KOYALIM .ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU KOYUP HAŞLAYALIM . HAŞLANAN BULGURUN SUYUNU SÜZÜP GENİŞ Bİ KASEYE ALALIM. KEMAL KÜKRER PANCAR TURŞUSU VE KORNİŞON TURŞUSUNU KÜP KÜP DOĞRAYIN. TURŞULARI BULGURUN ÜZERİNE BOŞALTIN . MAYDANOZ , YEŞİL SOĞAN ,DEREOTU VE TAZE NANEYİ İNCE İNCE DOĞRAYIN VE HEPSİNİ KASEYE İLAVE EDİN. MISIR , ZEYTİNYAĞ , KEMAL KÜKRER LİMON SOSU VE TUZU KARIŞTIRIP HAZIRLANAN SALATANIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.AFİYET OLSUN .

Kolay pizza


Malzemeler:
4 adet tortilla ekmeği
500 gr tost kaşarı
Kemal Kükrer Domates Salçası
İsteğinize göre salam , sosis ,sucuk , mısır , ton balığı vs…
Kemal Kükrer Acı Sos
Yapılışı :
Kemal Kükrer Domates Salçasını bir kaseye koyun hafifçe sulandırın. Sulanan salçayı Tortilla ekmeğinin üzerine sürün , daha sonra rendelenmiş kaşarı üzerine yayın , kaşarın üzerine ne isterseniz koyabilirsiniz salam , sucuk sosis vs .Tortilla ekmeğini tavaya koyuyorsunuz .Üzerinede bir kapak kapatıyorsunuz 5 dakika içinde pizzanız hazır.Üzerine Kemal Kükrer Acı Sosu döküyorsunuz. Afiyet Olsun .

Salamura Asma Yaprağında Enginar Dolması


   Malzemeler:
   4 enginar
   15-20 adet  KEMAL KÜKRER  SALAMURA ASMA YAPRAĞI
   2 havuç
   2 soğan
   1 su bardağı pirinç
   2.5 su bardağı sıcak su
   Yarım çay bardağı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
   1 yemek kaşığı toz şeker
   Yarım su bardağı zeytinyağı
   2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
   1 yemek kaşığı kuş üzümü
   Tuz
   Karabiber
   Kuru nane
   Yenibahar
Yapılışı :
 Soğanlardan birini yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi hafif dönünceye kadar karıştırın. Pirinci ilave ederek 4-5 dakika kavurun. 1-1.5 su bardağı sıcak su, tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Şeker ve baharatları ekleyerek soğumaya bırakın. KEMAL KÜKRER  SALAMURA ASMA YAPRAĞINI tezgaha yayın ve enginarı üzerine yerleştirin. Enginarın ortasını dolma harcı ile doldurup üzerine bir yaprak daha sererek kapatın. Gerekirse ip ile bağlayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Havucu yuvarlak doğrayarak ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. KEMAL KÜKRER  SALAMURA ASMA YAPRAKLARINA sardığınız enginarları üzerine dizin. Sıcak su, KEMAL KÜKRER LİMON SOSUNU ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun.
 

Peynirli Ispanak Salatası

 

Malzemeler:
1 tabağı dolduracak miktarda ıspanak (yaklaşık 40-50 gr)
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut (40 gr)
 1 ince dilim (20 gr) eski kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE
KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
 tuz
Yapılışı:
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra, elle küçük parçalara ayırın. İçine nohutu ekleyip, iyice harmanlayın. Bir kasede karıştırdığınız yağ, KEMAL KÜKRER BALZAMİK SİRKE, tuz ve istediğiniz miktarda KEMAL KÜKRER LİMON SOSUNU salatanın üzerine gezdirin. Peyniri salatanın en üstüne ekleyin. Peynirleri küp küp doğrayabileceğiniz gibi, sebzeleri soymaya yarayan alet yardımı ile daha dekoratif dilimler de elde edebilirsiniz. Süslemek için susam kullanabilirsiniz.
Not:Ispanakları bıçak yerine elle doğramak; içindeki vitaminleri kaybetmemenin yanında, salataya daha dolgun bir görüntü vermektedir. Yeşil yapraklı sebzelerle yaptığınız tüm salataları elle doğramanız tavsiye olunur. Afiyet Olsun .

ŞALGAMLI BULGUR SALATASI

 

ŞALGAMLI BULGUR SALATASI

Malzemeler:
yarim demet temizlenmiş kıyılmış dere otu
yarim demet temizlenmiş dogranmış maydonoz
3 adet taze sogan
1 su bardagi kalin bulgur
2su bardagi ÇİLİNGİR ŞALGAM SUYU
4yemek kasigi zeytinyagi
1kutu konserve misir
4 adet KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU
arzuya göre KEMAL KÜKRER LİMON SOSU  ya da KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ

Yapılışı:
2 su bardagi ÇİLİNGİR ŞALGAM SUYU  ile bulguru pisirin ve dinlendirin.yesillikleri dograyin ve bulgur soguduktan sonra tum malzemeleri karistirin.tuzla çeşnilendirin.arzuya göre KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ KEMAL KÜKRER LİMON SOSU  kullanabilirsiniz.Afiyet Olsun.

ELMALI SALATA

ELMALI SALATA
Malzemeler:
 
Yarım demet Akdeniz yeşilliği
1/3 demet maydanoz
Yarım demet hindiba
Yarım demet roka
2 taze soğan
200 gr keçi peyniri
3 yeşil elma
1 çay bardağı ceviz

Sos için:
2 yeşil elma
2/3 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ
1 yemek kaşığı dijon hardalı
2 çay kaşığı tuz
Karabiber
 
Hazırlanışı:
 
      Maydanozu ince kıyın.
Rokaların yapraklarını elinizle birkaç parçaya bölün.
Derin bir salata kasesine yeşillikleri alıp harmanlayın.
Üzerine ince dilimlediğiniz elmaları ve taze soğanı ekleyin.
Cevizi ve elinizle ufaladığınız keçi peynirini de salatanın üzerine ilave edin.
Sos için gerekli tüm malzemeyi mutfak robotuna alıp püre haline getirin.
Salatanın üzerine gezdirip hafifçe harmanlayın ve servis yapın.Afiyet olsun.
 

Gavurdağı Salatası

 

Malzemeler:
4 adet domates
4 adet küçük salatalık
4-5 adet sivri biber
birkaç dal maydanoz
5-6 adet taze soğan
bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
yarım çay bardağı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER  NAR EKŞİSİ
tuz
arzuya göre 1 tutam kuru nane
1 su bardağı irice kırılmış ceviz

Yapılışı :
Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri kuru soğanla birlikte karıştırın.
Zeytinyağını ,KEMAL KÜKRER  NAR EKŞİSİNi ve KEMAL KÜKRER LİMON SOSUNU  karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.Afiyet Olsun.

Börülce Piyazı

MALZEMELER :
Yarım su bardağı kuru börülce
Mor lahana
1 adet küçük kuru soğan
5- 6 adet biberli veya normal yeşil zeytin
Yarım demet maydanonoz
KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ
KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
Tuz
Zeytinyağı

Lahana ve soğanı ovalamak için KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ ve tuz
YAPILIŞI :
Öncelikle börülceler bir gece önceden veya sabahtan suda bekletilir. Eğer kolaylık olsun isterseniz suda beklettikten sonra normal tencere yerine 20 dk düdüklüde haşlayın. Daha sonra süzüp soğuk sudan geçirip tabağa alın. Başka bir yerde uzun uzun doğradınız lahana ve soğanı tuz ve biraz KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ ile iyice ovalayın. Sonra zeytinleri ve maydanozları doğrayın. En son börülceyle birlikte bütün malzemeleri karıştırıp tuz, KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
ve zeytinyağı ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MANTI MAKARNA

Malzemeler
1 paket mantı makarna
250 gr. kıyma
1 adet büyük kuru soğan
Tuz, karabiber
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASI
1çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
KEMAL KÜKRER ACI SOS
Tarif:
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber iyice karıştırılır ve mantı içi hazırlanır. Bu iç makarnaların içlerine doldurulur. Doldurulan makarnalar kaynayan tuzlu suya atılır ve 15-20 dk. kadar kıyma ve makarna pişene kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurtla KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOS karıştırılır. Bir kapta kızdırılan yağa KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASI
 ve kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılıp, sos hazırlanır. Süzülen makarna servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt , onun üzerine salça sosu ve en üstüne arzu ettiğiniz kadar KEMAL KÜKRER ACI SOS koyulup  servis yapılır.
 

VANİLYALI DONDURMA

VANİLYALI DONDURMA
Malzemeler:
KEMAL KÜKRER ELMA EKŞİLİ SOS
500 Gr süt (2,5 su bardağı)
5 Gr salep (1 çorba kaşığı)
150 Gr şeker (3 kahve fincanı)
1 Çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:
2.5 su bardağı sütle, şekerin yarısını bir tencereye alıp, ısıtın.
Geriye kalan şekeri, salep ve vanilyayı karıştırın.
Süt kaynamak üzereyken vanilyalı karışımı ilave edin ve 20 dakika kaynatın.Ocaktan alıp  soğutun.Bir kaba koyup, buzluğa atın.
Donana kadar 2 saatte bir çıkararak karıştırın.İyice donduktan sonra üzerine KEMAL KÜKRER ELMA EKŞİLİ SOSU istediğiniz kadar döküp servis yapın. Afiyet Olsun.




ŞEHRİYE SALATASI

Malzemeler
Yarım paket arpa şehriye
10  dilim salam
4 yemek kaşığı yoğurt
8 adet KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU
1 adet kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı  mayonez

Tarifi
Kaynar tuzlu suda arpa şehriyesini haşlayın. İrileşince süzgeçten geçirin. Büyük bir kasede mayonez ve yoğurdu karıştırılır. Kırmızı biberin çekirdeğini temizleyip küçük küçük doğrayın. KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU ve salamları iyice kıyın. Yoğurtlu karışıma şehriye ile birlikte bütün malzemeleri ilave edin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini süsleyerek servis yapılır.
 




Kereviz Ve Turp Salatası

1 sert tatlı elma
1 küçük kereviz sapı, doğranmış
250 gr turp,ince dilimlenmiş
Tuz ve karabiber

Sos:
50 gr lor peyniri
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU

Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumuşayıncaya kadar çırpın.Yavaş yavaş krema , KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ , şeker ve KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU ekleyip karıştırın.
Elmayı soymadan içini ayıklayıp doğrayın. Kereviz ve turpların yarısıyla birlikte sosa ilave edin.Tuz ve biberini katın.
Salatayı servis tabağına boşaltıp kalan turplarla üstünü süsleyin.Oda sıcaklığında servis yapın.
Afiye Olsun.

Kestaneli Sebze Çorbası

Kestaneli Sebze Çorbası
Malzemeler:
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASI
1 kereviz
1 havuç
1 çorba kaşık un
1 kase kestane
1 su bardak et suyu
tuz,karabiber
sıvıyağ
su
Yapılışı:
Kuru soğanları, havuçları ve kerevizleri küp küp doğrayın.
Tencereye sıvıyağ ile birlikte alın.
şöyle bir çevirip üzerine unu alın.
Daha sonra KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASINI ve rondoda iyice çekilmiş, haşlanmış kestaneleri de ekleyin.
En son tuz,karabiber ve etsuyunu ekleyin.
Kıvamını ayarlayıp kaynamaya bırakın.
Servis yapmadan önce ince doğranmış kereviz yapraklarını üzerine serpiştirin.
Afiyet olsun…

KEMAL KÜKRER BALLI ELMA SİRKELİ TAZE BAKLA SALATASI

TAZE BAKLA SALATASI
Malzemeler

1 kg. bakla
50 gr. pastırma
5 adet domates
2 çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı iri kıyılmış tane karabiber
Tuz

Sosu İçin:
2 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER BALLI ELMA SİRKESİ

Yemeğin Tarifi
Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp iri kuşbaşı doğrayın. Pastırmaları, çemenini çıkardıktan sonra ince kesin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar kavurun, KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin. Bakla, domates, tavuk suyu, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Bakla yumuşayıncaya kadar pişirin. Salatayı servis tabağına alın, ılındıktan sonra buzdolabında 10 dakika soğutun.
Buzdolabında soğuttuğunuz salatanın üzerine KEMAL KÜKRER BALLI ELMA SİRKESİNİ gezdirin, karıştırdıktan sonra servis yapın.

ISPANAKLI / JAMBONLU SALATA

ISPANAKLI / JAMBONLU SALATA

Ispanak-Yıkanmış, doğranmış.
9 parça dilimlenmiş az yağlı jambon.
2 adet doğranmış salatalık.
3 yumurta, kaynamış ve kesilmiş.
1/4 bardak KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ
1 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER SOYA SOSU
1 çorba kaşığı şeker.
1/2 çorba kaşığı tuz.
1 avuç siyah zeytin
Tarifi:
Jambonu azıcık pişirin. İsterseniz hindi jambonu veya soyalı jambonda kullanabilirsiniz daha sağlıklı olması açısından. Dilimlediğiniz jambonları KEMAL KÜKRER ELMA SİRKESİ , yağ, KEMAL KÜKRER SOYA SOSU, şeker ve tuzun içinde karıştırın. Sonra birazcık daha ısıtın. Bir kase ıspanağıda içine ekleyin. Daha sonra salatalık, yumurta ve zeytinleri ekleyin.4 kişilik bir tabak hazırlayabilirsiniz.Jambon ve salatanın içindeki malzemeler sizi rahatça doyuracaktır hemde sağlıklı bir şekilde. Sıcak olan kısımlarıda midenizi kandırarak tamamen sıcak bir yemek yediğinizi hissettirecek. Ispanak size hem güç hemde doyum verecek. Afiyet Olsun.

İlkbahar Salatası

İlkbahar Salatası

Malzemeler
1 Adet Marul 
1 Adet Salatalık 
1 Demet Kırmızı Turp 
3 Adet Büyük Domates 
150 gr. Tulum Peyniri 
4 Sap Taze Soğan 
10 Adet Siyah Zeytin 
10 Adet Taze Nane Yaprağı 
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
2 Çorba Kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi 
2 Damla Acı Biber Suyu 
Tuz, Karabiber


Hazırlanışı
Marulu yıkadıktan sonra yapraklarını iri iri parçalayın.
Salatalığı yıkayıp halka halka doğrayın.
Kırmızı turbu yıkayıp ikiye üçe bölün.
Soğanları ince ince kıyın.
Domatesleri sekize bölün.
Derin bir kabın içerisinde salatanın suyunu hazırlayınız.
Zeytinyağını bir tutam tuz, bir tutam karabiber, kıyılmış nane yaprağı, Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi ile çırparak karıştırın.
İçine hazırladığınız malzemeyi katıp, karıştırın.
Üzerini siyah zeytin ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun..

KÖFTELİ İSKENDER

KÖFTELİ İSKENDER
400 gram orta yağlı kıyma
1 küçük soğan rendesi
1 çay kaşığı tuz

Diğer Malzemeler:

1 tane bayat pide
1,5 çorba kaşığı KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASI
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI: Kıyma, soğan ve tuzu iyice yoğuralım. Köftelerden küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elips köfteler hazırlayalım. Köfteleri ister tavada ister fırında pişirelim. Köfteler pişerken sosu hazırlayalım. Yağı ve KEMAL KÜKRER DOMATES SALÇASINI tavaya koyup 10-15 saniye kavuralım. Üstüne 1,5 su bardağı su ve tuz koyup kaynamaya bırakalım. Sos kıvama gelince altını kapatalım. Tereyağını eritip dağlayalım. Pideyi küçük küçük doğrayalım. Servis tabağına koyalım. Üstüne köfteleri koyup sos dökelim. Üzerine tereyağı gezdirip yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım

CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI

CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI

MALZEMELER:
1,5kg kereviz
2 yeşil elma
200 gr ceviz
1 kg süzme yoğurt
2 çay kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sosu
Yarım çay bardağı Kemal Kükrer Limon Sosu
Tuz
8 adet aynı boyda portakal

YAPILIŞI:
Kerevizler ve elmalar rendelenip Kemal Kükrer Limon Sosu ile harmanlanır.Bir kapta yoğurt ,ceviz,Kemal Kükrer Sarımsak Sosu ve tuz karıştırılır.Portakallar halka şeklinde dilimlenir ve servis tabağına yerleştirilir.Kereviz salatası fincana doldurulup ters çevrilir.Fincanı ıslatırsanız salata daha kolay çıkar.Üzerini dereotu ve cevizle süslüyoruz.Afiyet olsun

Patlıcan Salatası

Patlıcan Salatası
3 adet patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 çay kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak  Sosu
Yarım çay bardağı Kemal  Kükrer Limon Sosu
Kemal Kükrer  Nar Ekşisi
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz


Yapılışı
Patlıcan, biber ve domatesi közleyin . Soğuyunca közlenen sebzeleri ince ince kıyın .Kemal Kükrer Limon Sosu , tuz, pul biber,Kemal Kükrer Sarımsak  Sosu  ve zeytinyağını ekliyoruz.Dilerseniz 1 tatlı kaşığı kadar Kemal Kükrer  Nar Ekşisi ilave edebilirsiniz .Afiyet Olsun.

TON BALIKLI SALATA


TON BALIKLI SALATA
Malzemeler
2 paket konserve ton balığı
1 çay bardağı haşlanmış tane mısır
2 adet kırmızı közlenmiş biber
1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
5 adet KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Sosu için
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı
Közlenmiş biber ve kornişon turşuları doğrayıp derin bir kaba alın.
Yeşil zeytin, mısır ve maydanozu kaba ekleyin.
Ton balıklarının fazla yağını süzüp kaba alın.
Sosu için küçük bir kasede limon sosu , zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Kaba, salata sosunu ilave edip kaşık yardımıyla harmanlayın.
Bekletmeden servis yapın.

YOĞURTLU KARNABAHAR

YOĞURTLU KARNABAHAR

Yarım kilo karnabahar
250 gr. yoğurt
2 kaşık tereyağ
Yarım çorba kaşığı  KEMAL KÜKRER ACI  BİBER SALÇASI
2  çay kaşığı KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSU
 
Yapılışı :
Karnabaharı mümkünse buharda haşlıyoruz. Suyun çok değmemesine özen göstermeliyiz çünkü karnabaharın kendisi de zaten sulu bir sebze. Ayrıca pişirme suyu karışınca damakta çabuk dağılan bir yemek oluyor. Tüm sebzeleri haşlarken biraz diri kalmasına özen göstermenizi tavsiye ederim. Böylece hem besleyici özelliğini korumuş olursunuz hem de yemekleriniz daha lezzetli olur. Haşlama işlemi bittikten sonra ılınması için bekletiyoruz. Bu sırada yoğurdun içine KEMAL KÜKRER SARIMSAK SOSUNU koyup iyice karıştırıyoruz. Tereyağında KEMAL KÜKRER  ACI BİBER SALÇASI kavuruyoruz. Ilınan karnabaharların üzerine yoğurt ve sonrasında da sosu döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 



Kemal Kükrer  Sarımsak Sosu ile Karnabahar Salatası Tarifi


Malzemeler
 1 orta boy haşlanmış karnabahar
 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti
 2 adet turp
 1 adet kırmızı soğan
 1 demet roka
 Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


Sos için1 çay bardağı mayonez
 1 çay kaşığı Kemal Kükrer  Sarımsak Sosu
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 2 yemek kaşığı limon suyu
 Damak tadınıza göre tuz, karabiber


Hazırlanışı
Salata kasesine saplarını kopardığınız ve yarıya böldüğünüz roka yapraklarını, maydanozu, çiçeklere ayırdığınız karnabaharı ekleyip karıştırın.
Üzerine ince dilimlediğiniz tavuk etlerini, halka doğradığınız turpları ve soğanı ilave edip karıştırın.Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
 

Kemal Kükrer Közlenmiş Biber ile Çekiç Zeytin Salatası

Kemal  Kükrer Közlenmiş Biber ile Çekiç Zeytin Salatası 

Malzemeler
2 su bardağı salamura yeşil zeytin çekirdeği çıkarılmış dilimlenmiş zeytin de kullanabilirsiniz
2 adet Kemal  Kükrer Közlenmiş Biber
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1-2 adet taze yeşil soğan
2-3 YEMEK KAŞIĞI Kemal  Kükrer Nar Ekşisi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı
Aslında bu salatada çekiçle kırılmış küçük, yeşil akdeniz zeytini kullanılır. Ama salamura zeytin bulamazsanız, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş yeşil ya da siyah zeytin de kullanabilirsiniz.
Zeytinleri bir kaba aktarın.
Yeşil soğanları ayıklayıp incecik dilimledikten sonra zeytinlerin üzerine ekleyin.
Çekilmiş cevizi de ilave edip karıştırın. Kemal Kükrer Közlenmiş Biberi önce kibrit çöpü sonra tavla zarı forumunda doğrayıp zeytinlerin üzerine aktarın ve karıştırın.
Sosu hazırlamak için  Kemal  Kükrer Nar Ekşisi , zeytinyağı, kırmızı pul biber ve tuzu küçük bir kasede çırpın. Dereotu ve maydanozu katıp tekrar karıştırın.
Hazırladığınız sosu zeytin salatanın üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra salatayı servise sunun.
Afiyet Olsun
 

MERCİMEK SALATASI

KEMAL KÜKRER ÜRÜNLERİ İLE YAPILAN MERCİMEK SALATASINI DENEMELİSİNİZ....

MELZEMELER :
2 SU BARDAĞI MERCİMEK
KEMAL KÜKRER ÜZÜM SİRKESİ
KEMAL KÜKRER KORNİŞON TURŞU
KEMAL KÜKRER LİMON SOSU
ZEYTİNYAĞ
MAYDONOZ
DEREOTU
TAZE SOĞAN
KEMAL KÜKRER NAR EKŞİSİ
PUL BİBER
TUZ

YAPILIŞI :
Mercimeği yeterince suda haşlayın.Maydanoz,dereotu,taze soğan ve kornişonu küçük doğrayın ve haşlanmış mercimeğe ekleyin.Damak tadınıza göre yağ,limon suyu,tuz
sirke,nar ekşisi ve pul biber ilave edip karıştırın.
Afiyet Olsun ....

ETLİ NOHUTUN YANINA  KEMAL KÜKRER KARIŞIK TURŞU YU MUTLAKA DENEMELİSİNİZ

Malzemeler
2 Su bardağı Nohut
Yarım kg. Kuşbaşı et
2 Adet Soğan
2 Çorba kaşığı Margarin
2-3 Adet Domates
2 Su bardağı Su
Tuz
Pul biber

Yemeğin Tarifi
Akşamdan nohutları ayıklayıp, yıkayıp, bol suda bekletin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın. Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pul biber serpip, servis yapın.