Kemal Kükrer

Vişneli Yaprak Dolması

MALZEMELER

400 gram kuzu eti
150 gram vişne
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1/4 bağ maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı dolma baharı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Kemal Kükrer vişne ekşisi güzelce karıştırıp 250 gram asma yapraklarına sarıyoruz.

sos;
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı Kemal Kükrer vişne ekşisi
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su

tencerenin dibine yaprakları döşüyoruz.Dolmalarımızı diziyoruz, üzerine yaprak kapatıp sosu gezdiriyoruz.Tabak kapatıp 20-25 dakika pişiriyoruz.

 

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ