Hamuru için;
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
1 su bardağı su
İç harcı için;
1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
Tuz
300 gram kıyma
Pul biber
Karabiber
Püf noktası; Sirke hamurumuzun kıyır kıyır olmasını sağlayacak
Çiğ Börek Yapılışı
Hamur için; Unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.
Tuz, üzüm sirkesi ve suyu yavaş yavaş ilave edip çatal yardımıyla yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz.
İç harç için; Soğanları tuzla güzelce ovuyoruz.
Kıyma, pul biber, karabiber ekleyip yoğuruyoruz.
Dinlenmiş olan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz.
Bezeleri yuvarlayıp unladığımız tezgaha koyuyoruz.
Bezeyi incecik açıp içerisine harcımızdan ekleyip ikiye katlıyoruz.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.