Tok Tutan, Pratik ve Lezzetli Ramazan Tarifleri
Tok Tutan, Pratik ve Lezzetli Ramazan Tarifleri
Ramazan ayında iftar hem fiziksel hem de zihinsel enerjimizi korumak için çok önemlidir. Uzun süreli açlığı ve susuzluğu dengelemek için ramazan yemek tarifleri planlamak gerekir. Karışınızda Ramazan sofralarında hem gözünüze hem de midenize hitap edecek pratik yemek tarifleriyle karşınızdayız.
İftarda ne pişirsem sorusunun cevabını bu yazıda bulacaksınız.
SOYA SOSLU TAVUK ŞİŞ
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Soya Sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- 2 adet kuşbaşı tavuk eti
- 10,12 adet çeri domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 7,8 adet çöp şiş
Yapılışı;
- Uygun bir kaba yoğurt, sıvı yağ, domates salçası, tuz, kekik ve pul biberi alarak çırpın.
- Hazırladığınız sosun üzerine doğranmış kuşbaşı tavuk göğsünü ve Kemal Kükrer Soya Sosu’nu ekleyip, karıştırın.
- Hazırladığınız tavukları sırasıyla tavuk, biber, domates sıralamasıyla şişe dizin.
- Önceden ısıttığınız tavada tavuk şişleri arka ve ön yüzünü çevirerek kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
NERGİZLEME
Malzemeler:
- 1 demet maydanoz
- 5,6 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet haşlanmış yumurta
Yapılışı;
- Uygun bir salata kasesinde, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın.
- Üzerine Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi, limon suyu ve baharatlarıda ekleyip, karıştırın.
- Haşlanmış yumurtayı dörde kesin ve salatanın üzerine yerleştirin.
Afiyet olsun.
Bu tarifler sadece lezzetli ve pratik değil, aynı zamanda Ramazan boyunca sizi tok tutacak şekilde hazırlanmıştır.
Kemal Kükrer iyi Ramazanlar diler!
Benzer Blog İçerikleri