Sandaloz Sakızlı Hibiskus Şerbeti | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Sandaloz Sakızlı Hibiskus Şerbeti

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı hibiskus
  • 2 yemek kaşığı melisa
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 6-7 adet karanfil
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1.5 litre kaynar su
  • 3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

  • Kaynamakta olan suyun içerisine hibiskus, melisa, kabuk tarçın ve karanfili ekleyerek 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
  • Şerbetin içerisinden kabuk tarçını çıkartarak şeker ve Kemal Kükrer Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi’ni ekleyin.
  • Hafifçe karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin.
  • Demlenen şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına soğutun.
  • Tercihen buz ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler