Yılbaşına Özel Panna Cotta
Anasayfa » Tarifler » Yılbaşına Özel Panna Cotta
Malzemeler
- 600ml süt
- 1 litre krema
- 300g şeker
- 6 yaprak sığır jelatini.
Sos için:
- 750ml taze sıkılmış portakal suyu
- 500ml taze sıkılmış limon suyu
- 5g tuz
- 20g toz şeker
- 7 yaprak sığır jelatini
- 35ml Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi
- Limon kabuğu rendesi
Yapılışı
- Uygun bir tencereye süt, krema ve şekeri alın.
- Tenceredeki karışım ısınırken, su doldurulmuş kasenize yaprak jelatinleri kırarak yerleştirin ve yumuşamaya bırakın.
- Tenceredeki karışım el yakmayacak sıcaklığa ulaştığında ocaktan alıp, suda yumuşattığınız jelatinleri ekleyin ve iyice karıştırın.
- Panna Cotta karışımını ıslattığınız kaselere dökün ve dolapta minimum 2 saat bekletin.
- Portakal, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi’ni ekleyerek sosunuzu çırparak ısıtın.
- Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, ocaktan aldığınız sosunuza ekleyerek iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Dolapta beklettiğiniz Panna Cotta’ları kaselerden çıkarın ve üzerine sosu dökün.
- Frenk üzümü, portakal kabuğu ve nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler