Avokado Püreli Koniler
Anasayfa » Tarifler » Avokado Püreli Koniler
Malzemeler
Avokado püresi için:
- 1 adet avokado
- 1 adet mor soğan
- 6-7 adet çeri domates
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet Kemal Kükrer Közlenmiş Kırmızı Biber
- 8-9 adet Kemal Kükrer Dilimli Jalapeno Turşusu
Koniler için:
- 5-6 adet lavaş
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı
- Uygun bir tabağın içinde avokadoları iyice ezin.
- Küp küp doğradınız soğan, domates, biber, Kemal Kükrer Közlenmiş Kırmızı Biber ve Jalapeno turşusunu ekleyin.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
- Lavaşın sosu için zeytinyağı, pul biber ve tuzu karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı fırça yardımıyla lavaşlara sürün.
- Lavaşları ikiye bölün ve böldüğünüz parçaları koni şekli vererek kürdan yardımıyla tutturun.
- Konileri, önceden ısıttığınız fırında 170°C’de 15 dakika pişirin.
- Hazırladığınız püreyi soğuttuğunuz konilerin içine kaşık yardımıyla doldurun. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler