Ramazan'da Sıfır Yağ ile Çiçek Karnıyarık | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Ramazan’da Sıfır Yağ ile Çiçek Karnıyarık

Malzemeler

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet mor soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patlıcan
  • Yarım su bardağı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi

Yapılışı

  • Uygun bir kapta dana kıyma, sarımsak, soğan, maydanoz, domates salçası, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, ve zeytinyağını karıştırıp yoğurun.
  • Kıyma karışımını sıkma torbasına alın.
  • Tuzu ve Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’ni karıştırarak kestiğiniz patlıcanlara  fırça yardımıyla sürün. Patlıcanları ön pişirme için önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız patlıcanların arasına kıyma harcını sıkarak çiçek şeklini verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler