Ramazan Sofrasına Özel 4 Muhteşem Tarif! | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Blog

Ramazan Sofrasına Özel 4 Muhteşem Tarif!

Sıfır Yağ İle Çiçek Karnıyarık

Ramazan ayının en güzel anları, sevdiklerinizle bir araya gelip lezzetli yemekler paylaşırken yaşanır. Eğer sofranızı hem pratik hem de şık tariflerle renklendirmek isterseniz, sizin için derlediğimiz dört muhteşem tarifle iftarınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. İşte Ramazan sofralarınıza lezzet katacak birbirinden nefis tarifler!

Sıfır Yağ İle Çiçek Karnıyarık

 

1. Sıfır Yağ ile Çiçek Karnıyarık

Ramazanda yapılacak yemekler arasında görselliğiyle göz dolduran bu tarif, iftar menüsüne hem hafiflik hem de zarafet katıyor. Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’nin lezzetiyle zenginleşen patlıcanlar, kıymalı harçla birleşerek eşsiz bir tat sunuyor.

Malzemeler:

Yapılışı:

Uygun bir kapta dana kıyma, sarımsak, soğan, maydanoz, domates salçası, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, ve zeytinyağını karıştırıp yoğurun. Kıyma karışımını sıkma torbasına alın. Tuzu ve Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’ni karıştırarak kestiğiniz patlıcanlara fırça yardımıyla sürün. Patlıcanları ön pişirme için önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız patlıcanların arasına kıyma harcını sıkarak çiçek şeklini verin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35 dakika pişirin.

Hem Börek Hem Yemek: Nohutlu ve Ispanaklı Börek

2. Hem Börek Hem Yemek: Nohutlu ve Ispanaklı Börek

Ramazan yemek tarifleri arasında hem iftar hem de sahur için ideal olan bu tarif, nohut ve ıspanağı bir araya getirerek sofranıza farklı bir tat kazandırıyor. Kemal Kükrer Gurme Üzüm Sirkesi’nin taze dokunuşuyla zenginleşen iç harcı ve çıtır yufkasıyla Ramazan ana yemekleri için de tercih edilebilir.

Malzemeler

Üzeri İçin

Yapılışı:

Uygun bir tavaya zeytinyağını alın. Yağ kızınca, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, 1-2 dakika soteleyin. Ardından haşlanmış nohut, ıspanak, Kemal Kükrer Gurme Üzüm Sirkesi, krema ve kurutulmuş domatesi ekleyip, karıştırın. Tuz, karabiber ve dereotu da ilave edip karışımı ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı uygun bir fırın kabına dökün. Üzerine yufkaları dizip, ortasını boş bırakın. Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Ardından susamları ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika pişirin.

Pancar soslu kış salatası

3. Meze Gibi Salata: Pancar Soslu Kış Salatası

Ramazanda yapılacak yemekler arasında hafif bir alternatif arıyorsanız, pancar soslu bu kış salatası tam size göre! Kış sebzelerinin buluştuğu bu lezzet, kremsi pancar sosuyla zenginleşiyor. Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’nin ferahlatıcı etkisiyle hazırlanan bu salata şık bir sunum için ideal.

Malzemeler:

Yapılışı:

Mor lahana, salatalık ve taze soğanları doğrayıp uygun bir kaba dökün. Sosu hazırlamak için blender’da haşlanmış pancar, mor soğan, ceviz, kaju, krema, Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’ni ekleyerek çekin. Üzerine yaptığınız sosu dökün. Ceviz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Tavuk Adana

4. Bir Şef Gibi Tabakla: Tavuk Adana

İftar yemekleri için restoran kalitesinde bir tarif mi arıyorsunuz? Kemal Kükrer Acı Sos’un aromasıyla zenginleşen bu tarif, şişlere sarılarak servise hazır hale geliyor.

Malzemeler:

Kızartmak için:

Yapılışı:

Tavuk kıymasını galeta unu, doğranmış soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanoz ile karıştırarak yoğurun. Baharatları ve Kemal Kükrer Acı Sos’u ekleyerek son kez yoğurun, kebap harcını elinizle sıkarak şişlere sabitleyin. Uygun bir tavaya yağı ekleyip kızmasını bekleyin. Ardından kebapları pişene kadar kızartın.

Benzer Blog İçerikleri