Kısır Nasıl Yapılır? Yedikçe Yedirten Kısır Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Blog

Kısır Nasıl Yapılır? Yedikçe Yedirten Kısır Tarifi

Beş çaylarının ve özel günlerin baş tacı olan kısır, Türk mutfağının en sevilen ve en pratik lezzetlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi cezbeden bu tarif, aniden gelen misafirler için de harika bir kurtarıcıdır. Kısır yapımının inceliklerini keşfetmeye ne dersiniz? Sofranıza hem renk hem de lezzet katacak bu tarifi denemeye hazır mısınız?

Tane Tane Kısır Tarifi

Her sofrada kendine yer bulan kısırın, köklü bir geleneğe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kısır, her ne kadar Arap mutfağındaki Tabule Salatası ile akraba olsa da Türkiye’ye özgü dokunuşlarla bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Özellikle Adana, Antalya, Antakya, Kilis, Gaziantep ve Osmaniye gibi bölgelerde oldukça meşhur olan kısır, gün sofralarının da vazgeçilmez lezzetlerinden biri.

Peki, bu eşsiz lezzeti daha da özel kılmak istemez misiniz? Kemal Kükrer Nar Ekşisi ve Kemal Kükrer Kornişon Turşusu ile tatlandırılmış tane tane dökülen, bol yeşillikli ve nefis baharatlarla harmanlanmış bir kısır tarifimiz var! Çay demlerken kolayca hazırlayabileceğiniz kinoalı kısır tarifi, sofralarınıza hem pratiklik hem de eşsiz bir tat katacak. İşte, çay saatinizin yıldızı olacak en güzel kısır tarifi.

Kinoalı Kısır Tarifi

Kemal Kükrer Nar Ekşili ve Kemal Kükrer Kornişon Turşulu Kinoalı Kısır Tarifi

Yöreden yöreye, hatta çoğu zaman evden eve bile kısır tarifi değişebilir. Herkes kendi damak zevkine göre kısır tarifini değiştirebilir ve zenginleştirebilir. Muhabbetin en güzel eşlikçilerinden biri olan kısır, her lokmada daha fazla iştah açar. İşte Kemal Kükrer Nar Ekşisi ve Kemal Kükrer Kornişon Turşusu ile hazırlanmış 2 kişilik kinoalı kısır tarifi! Hemen deneyin, sofralarınıza lezzet ve keyif katın.

Malzemeler:

Yapılışı:

  1. Kinoayı bir kaseye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra suyun yüzeyine çıkanları ayıklayın.
  2. Ardından suyunu süzerek kinoayı tencereye aktarın ve üzerine yeniden su ekleyin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  3. Pişen kinoayı bir karıştırma kabına alın. Biraz soğumasını bekleyin. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyerek tamamen karışana kadar yoğurun. Kemal Kükrer Kornişon Turşusu’nu küçük parçalar halinde doğrayın. Yıkanmış cherry domatesleri de doğrayarak kaba ekleyin.
  4. Ardından tuz, karabiber ve sumakla tatlandırın. İnce kıyılmış maydanozları da ilave edin.
  5. Son olarak zeytinyağı, limon suyu ve Kemal Kükrer Nar Ekşisi’ni ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  6. Kısırınız servise hazır, afiyet olsun!

Benzer Blog İçerikleri