Birbirinden lezzetli turşular kurmak için Kemal Kükrer’den turşuluk sirkeli salamura…
Hazırlanışı:
5 litrelik bir kabın içine, alacağı kadar (yaklaşık 2,5 kg) taze turşuluk sebze doldurun. Dilerseniz defne yaprağı, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı, tane karabiber, sarımsak gibi çeşniler ekleyebilirsiniz.
Sebzeler tamamen içinde kalacak şekilde kabın içine Kemal Kükrer Turşukur doldurun. Turşukur sayesinde sebzelere tuz ve sirke ilave etmenize gerek yoktur.
Eğer sadece biber turşusu yapacaksanız, 5 litrelik bir kabın içine alacağı kadar (yaklaşık 2 kg) biber doldurun. 3 yemek kaşığı kalın tuz, sonra da Kemal Kükrer Turşukur ekleyin.
Ortam sıcaklığına göre 10-15 günde turşunuz hazır olacaktır.