Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote

Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tane mısır
  • 1 adet kapya biber
  • 200 gr dana kuşbaşı
  • 4-5 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Soya Sosu
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote Yapılışı

  • Garnitür sebzelerle basmati pirincini suya alın ve içine bir parça tereyağı ile Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Kuşbaşı eti, kuru soğan ve mantar ile soteleyip son olarak Kemal Kükrer Soya Sosu ekleyerek hazır hale getirin.
  • Sebzeli pilav ile sote eti birlikte servis edin.
  • Afiyet olsun. Not: Basmati pirinci, salma tekniği dediğimiz kavurma işlemi yapılmadan suyunu çekene kadar pişirerek hazır hale getirilir.
  • Bu şekilde içinde bulunan A vitamini de korunmuş olur.
  • Kemal Kükrer Soya Sosu’nu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; pişirme anında ürünün içine katarken dikkat edilmesi gerektiğidir.
  • Çünkü soya sos ısındıkça içindeki tuz oranı daha da açığa çıkmaktadır.
  • Bu yüzden soya sos kullanırken ekstra tuz eklemeye pek gerek kalmaz.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Benzer Tarifler