Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote
Anasayfa » Tarifler » Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote
Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı bezelye
- 1 yemek kaşığı tane mısır
- 1 adet kapya biber
- 200 gr dana kuşbaşı
- 4-5 adet mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- ½ kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Soya Sosu
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi
Yapılışı
Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote Yapılışı
- Garnitür sebzelerle basmati pirincini suya alın ve içine bir parça tereyağı ile Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın.
- Kuşbaşı eti, kuru soğan ve mantar ile soteleyip son olarak Kemal Kükrer Soya Sosu ekleyerek hazır hale getirin.
- Sebzeli pilav ile sote eti birlikte servis edin.
- Afiyet olsun. Not: Basmati pirinci, salma tekniği dediğimiz kavurma işlemi yapılmadan suyunu çekene kadar pişirerek hazır hale getirilir.
- Bu şekilde içinde bulunan A vitamini de korunmuş olur.
- Kemal Kükrer Soya Sosu’nu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; pişirme anında ürünün içine katarken dikkat edilmesi gerektiğidir.
- Çünkü soya sos ısındıkça içindeki tuz oranı daha da açığa çıkmaktadır.
- Bu yüzden soya sos kullanırken ekstra tuz eklemeye pek gerek kalmaz.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.
Benzer Tarifler