Tavuk Fette | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Tavuk Fette

Malzemeler

  • 1 adet tavuk but
  • 3-4 dilim Ramazan pidesi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 200 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

Tavuk Fette Yapılışı

  • Kemal Kükrer Sarımsak Sosu, yoğurt, tahin ve kimyon ile bir sos hazırlayın.
  • Bir yandan tavuğu haşlayıp didikleyin, içine haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin.
  • Elinizde kalan pideleri küp küp doğrayıp tereyağı ve Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile kavurun.
  • Geniş bir tabağa pideleri yerleştirin.
  • İlk başta hazırladığınız sosu üzerine dökün.
  • Soslu pidelerin üzerine nohut ve tavuk karışımını tepeleme şekilde koyun.
  • Son olarak biberli yağ kızdırıp üzerinde gezdirin ve maydanozla süsleyin.
  • Tavuk Fette hazır. Afiyet olsun.
  • Not: Arap Mutfağı’na özgü bir yemek olan bu tarif tam bir Ramazan yemeğidir. Bir o kadar da pratik olan bu tarifle elinizde kalan ramazan pidelerini de değerlendirebilirsiniz.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Benzer Tarifler