Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Patates Ekmeğinde Tavuk Sote
Anasayfa » Tarifler » Patates Ekmeğinde Tavuk Sote
Malzemeler
- 2 adet patates
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dal taze kekik
- 1 dal taze biberiye
- 200 gr tavuk kuşbaşı
- 1 adet havuç
- 1’er adet sarı dolmalık biber, yeşil dolmalık biber ve kapya biber
- Tuz ve Karabiber
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Nar Ekşisi
Yapılışı
Patates Ekmeğinde Tavuk Sote Yapılışı
- Haşlanmış patatesleri iyice ezip içerisine taze baharat ve un ekleyip hamur elde edin.
- Hamurunuzu kalıba alıp fırınlayın. Bu sırada sebzelerle beraber tavukları soteleyip içerisine Kemal Kükrer Nar Ekşisi ve Kemal Kükrer İsot Acı Biber Sosu ekleyin. Çanak şeklinde pişen patates ekmeğinizin üzerine sotelediğiniz tavuğu koyup servis edin. Afiyet olsun.
- Not: Turta kalıbında çanak şeklinde kullandığım patates ekmeğini siz farklı şekillerde de sunabilirsiniz. Mesela burger ekmeği şeklinde pişirip üstünden bir oyuk açıp Kemal Kükrer Nar Ekşisi ile tatlandırılmış tavuk soteyi içine doldurabilirsiniz.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.
Benzer Tarifler