Barbekü Lezzetini İkiye Katlayacak Nefis Sos Tarifleri | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Blog

Barbekü Lezzetini İkiye Katlayacak Nefis Sos Tarifleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte barbekü sezonu da açıldı. Izgaradan yükselen nefis et kokuları hemen hemen herkesin iştahını kabartıyor. Barbekü sezonuyla birlikte aile ve arkadaşlarla bir araya gelerek hem doğanın tadını çıkarıyor hem de lezzet dolu anları paylaşıyoruz. Mangal başında sohbet ederken, çocuklar oyun oynarken veya gün batımını izlerken geçen bu anlar, yazın keyfini çıkarmak için de ideal. Izgara yaparken hep aynı lezzetleri denemekten sıkıldıysanız ve farklılıklar arıyorsanız işte size mangal partilerinizi renklendirecek birbirinden lezzetli barbekü sosu önerileri:

Elma Sirkeli Barbekü Sosu

Elma sirkesi ile hazırlayacağınız bu sos tarifi ile etinizin lezzetini katlayabilirsiniz. İster, ızgara öncesi et marinasyonu için isterseniz de pişmiş etinizin üzerine ekleyerek kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

Yapılışı:

Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi, esmer şeker, koşer tuzu, kırmızı pul biber ve kara biberi bir kapta karıştırın. Tatların birbirine karışması için oda sıcaklığında 4 ile 8 saat bekletin.
Barbekü Sos Tarifleri

Kırmızı Barbekü Sosu

Elma sirkesi, soya sosu ve sarımsak sosu kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle mangal partilerinin yıldızı olmaya hazır olun. Ocakta 20 dakikada hazırlayacağınız barbekü sosu ile sevdiklerinizle lezzet dolu anların tadını çıkarabilirsiniz.

Malzemeler:

Yapılışı:

Orta boy bir tencerede ketçap, Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi, su, esmer şeker, Kemal Kükrer Soya Sosu, hardal, Kemal Kükrer Sarımsak Sosu, kimyon, soğan tozu ve kırmızı pul biberi birleştirin.
Orta ateşte kaynamaya bırakın, ardından ısıyı en aza indirin ve sık sık karıştırarak 20 dakika veya koyulaşana kadar pişirin. Damak tadınıza göre baharat oranını arttırabilirsiniz. Hazırladığınız barbekü sosunuzu buzdolabında 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Benzer Blog İçerikleri