elma_sirkesi_kapak_gorsel-5

Sirke, Sirkenin Faydaları, Sirkeli Tarifler ve Yapılışları

İşte atalarımızın tam da düşündüğü şey buydu! Çok eski zamanlardan bu yana binlerce yıl boyunca tüm kıtalarda insanlar, tesadüfen oluşmuş bu ekşi şarabı kullanmayı öğrendiler. Ama öte yandan sirkenin mayalanmayla çabucak oluşumu, bu teknikle üretilen her türlü ürüne uygunsuz şekilde "sirke" denilmesine yol açtı. Ucuz ve basit bir ilaç İhtiyaç anında kullanabileceğimiz basit, ucuz ve elde etmesi kolay ilaçların elimizin altında olduğunu bilmek rahatlatıcıdır. Gündelik ağrıların basit bir kil veya magnezyum klorür sayesinde iyileştiğine şahit olmuşuzdur. Tıbbi ilaçların yan etkilerine maruz kalmadan, ucuz,...

Devamını Gör

lahana-tursusu

Lahana Turşusunun Faydaları ve Tarifleri

Çorbadan salataya, turşudan sarmaya kadar farklı formlarda sofralarda kendine yer bulan beyaz lahana, besleyiciliği ve faydaları ile öne çıkıyor. Özellikle lahana turşusu, lezzeti ve faydaları ile Anadolu mutfağının gözdesi olarak biliniyor. Sade, acı, soslu, karışık çeşitleri ile mutfaklara lezzet getiren lahana turşusunun incelikleri, tarifleri ve özel öneriler sizlerle. Lahana Turşusunun Faydaları Binlerce yıldır insanların beslenme alışkanlıklarının içinde kendine yer edinen lahana, şifası ile dört mevsim tüketiliyor. Lezzeti, bereketi ve deva etkisi ile mucizevi sebze olarak da anılan lahana, birçok hastalığı önlüyor. Probiyotik etkisi olan lahana...

Devamını Gör

kirmizi-lahana-tursusu

Kırmızı Lahana Turşusunun Faydaları ve Tarifleri

Pratikliği ve lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olan kırmızı lahana turşusunun faydaları şaşırtıyor. Kısa sürede hazırlanan, dört mevsim severek tüketilen turşu, içeriğindeki besleyici ve şifalı özlerle vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Evlerde ve restoranlarda tencere yemeklerinin, ızgaraların, aperitiflerin, mezelerin yanında atıştırmalık olarak tüketilebiliyor. Aynı zamanda yapımı kadar kolay saklama koşullarına sahip bulunuyor ve uzun süre sorunsuz depolanıyor. İster meze, ister salata olarak tüketebileceğiniz turşu, kırmızı veya mor lahana olarak bilinen bitkiden yapılıyor. Şifası ile hekimlerin yüzyıllardır tercihi olan sebze, sert yapısı ile tanınıyor. Uluslararası mutfaklarda yemeği de yapılan lahana,...

Devamını Gör

sirkenin-faydalari

Sirkenin Faydaları ve Sirke İle Yapılabilecek Tarifler

Doğal şifa kaynağı olan sirke, sağlık, güzellik, temizlik gibi farklı alanlarda kullanılıyor. Kimi tüketiciler zayıflamak veya detoks etkisi için de sirkeyi tercih ediyor. Vücuda hızla etki etmesi ve etkinliğini artırması için sulandırılarak içilebilen sirke, farklı karışımların içinde yer alarak da karşınıza çıkıyor. Sirkeyi sabah aç karnına içen de, yatmadan önce vücudu toksinlerden arındırmak için hazırlayan da bulunuyor. Her biri birbirinden şifalı, etkili ve leziz sirkeli içecek tarifleri metabolizma hızını ve vücudun yağ yakma kapasitesini arttırarak etki gösteriyor. Uzmanlarca dikkat çekilen tek...

Devamını Gör

alic-meyvesi-alic-sirkesi

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Alıç meyvesi pek fazla bilinmese de alıç sirkesi ve faydaları her geçen gün daha da popülerleşiyor. Dünyanın dört bir yanında şifa amaçlı kullanılmasının yanında lezzet verici olarak da tercih edilen sirke, devasa ağaçlarda yetişen alıç meyvelerinden yapılır. Alıç sirkesini yakından tanıtan yazımızda, alıç sirkesi nasıl kullanılır sorusuna yanıt verecek özel notlar da hazırladık. Alıç Sirkesi Nedir, Nasıl Yapılır? Dikenlerle kaplı, ortalama on metre boyundaki ağaçlarda yetişen alıç meyvesi toplanarak sirke yapılır ve bu ürün alıç sirkesi adını alır. Toplanması bir hayli zor olan meyve, bu özelliği ile sirkesini de değerli kılar. Alıç Sirkesi Nerelerde Kullanılır, Ne İşe...

Devamını Gör

elma-sirkesi-faydalari

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Yüzyıllardır şifası ile farklı medeniyetlerde kullanılan elma sirkesi, günümüzde de popülerliğini koruyor. Sağlık ve bakım alanlarında birçok soruna çözüm olan sirke, hijyen sağlamak ve yemeklere lezzet katmak için de tercih ediliyor. Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Elma sirkesinin faydalarını ve nasıl kullanıldığını sizler için araştırdık. Elma Sirkesi Nerelerde Kullanılır? Ne İşe Yarar? Elma sirkesi antiseptik özelliği ile hem mutfakta hem de kişisel bakımda kullanılır. Sebzeler sirkeli suda bekletildiğinde üzerindeki mikroplar ölür.  Cildi yatıştırma özelliği bulunur.  Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.  Diş temizliğinde kullanılabilir, su ile karıştırılarak gargara yapıldığında ağız...

Devamını Gör

sirke-blog

Beyaz Sirke Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Sirke ruhu olarak da adlandırılan beyaz sirke, 10 bini yılı aşkın geçmişi ile tüm dünyada evlerin vazgeçilmezi olmuştur. Çünkü bu çok yönlü ürün sadece yiyeceklerin hazırlığında değil temizlik, kişisel bakım ve bahçe işlerinde de kullanılabilir. Beyaz sirkenin en popüler uygulamaları ile beyaz sirkeyi evinizde kullanmanın güvenli ve etkili yollarını sizin için bir araya getirdik. Beyaz Sirke Nedir? Standart beyaz sirke genellikle % 4-7 asetik asit ve % 93-96 su içeren şeffaf bir çözeltidir. Bazı beyaz sirke türleri %20'ye kadar asetik...

Devamını Gör