Dünya Mutfağından Sirkeli Lezzetler | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer
0

Blog

Dünya Mutfağından Sirkeli Lezzetler

Sirke, Türk mutfağında olduğu gibi, dünya mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Beyaz sirke, en yaygın türlerden biridir. Çoğunlukla turşu yapımında kullanılır. Sirkenin faydaları saymakla bitmez. Sindirim sistemini düzenler, kan şekerini dengeler.

Elma sirkesi, özellikle sağlıklı yaşayanlar arasında en çok tercih edilen sirke çeşididir. Antioksidanlar ve önemli mineraller içerir, aynı zamanda yemeklerin ve salataların lezzetine lezzet katmak için de sıklıkla kullanılır.

Balzamik sirke ise dünya mutfağında büyük bir yer edinmiştir. Yoğun bir lezzete sahiptir. Salatalarda, soslarda ve et yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Balzamik sirke, sofistike yemeklerin vazgeçilmez tamamlayıcısıdır.

Dünya mutfakları sirkeyi hem lezzet hem de sağlık açısından keyifle tüketiyor. Biz de bugün sizlere, dünya mutfağının farklı sirkeli lezzetlerinden söz etmek, sizleri farklı tariflerle buluşturmak istedik.

İspanya Mutfağının Klasiği: Pisto Manchego

Pisto Manchego, İspanya’nın merkezindeki La Mancha bölgesinden gelen, geleneksel bir Kastilya yemeğidir. Kökeni 19. Yüzyıla kadar uzanmaktadır. Her bölgenin kendine has bir tarifiyle, İspanyolların favorisidir. Pisto Manchego, genellikle kızarmış yumurta, pilav veya ekmekle servis edilir.

1. Bir tavada 2 kaşık zeytinyağını ısıtın.
2. Soğan, sarımsağı ekleyin ve pişirin.
3. Biberleri ve kabakları 3 dakika pişirin.
4. Domatesleri yaklaşık 30 dakika pişirin.
5. Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi’ni, maydanozu ve kalan zeytinyağını karıştırın.
6. Tuzlayıp kaşar serperek servis edin.

Macar Et Yemeği: Macar Gulaş

Gulaş, Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden biridir. Kökeni 9. Yüzyıla kadar uzanmaktadır. Tarihte, genellikle çobanların yediği bir haşlama yemeği olarak geçer. Orta ve Doğu Avrupa’da sıkça tercih edilen ve sevilen bir yemektir. Bu tarif, ülkemizde de tas kebabına benzetilir.

1. Fırını 160 dereceye ısıtın.
2. 3 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın.
3. Kontrafilelere un ekleyip, üzerini kaplayana dek karıştırın.
4. Isınan yağda etleri kavurun. Kenara alın.
5. Kalan zeytinyağını tavaya ekleyip, soğanları kavurun.
6. Sarımsak ve biberleri soteleyin.
7. Domates, salça ve pul biberi ve etleri tavaya ekleyip karıştırın.
8. Kaynayınca et suyu ve Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi’ni karıştırıp, tavaya ekleyin.
9.Fırın kabına alıp, üzerini folyo ile kapatın. 1 saat fırınlayıp, folyoyu açın. 30 dakika daha fırınlayarak servis edin.

Benzer Blog İçerikleri