Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sos ile İyi Giden Lezzetler | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Blog

Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sos ile İyi Giden Lezzetler

Kemal Kükrer’in eşsiz Biber Parçacıklı Acı Biber Sosu, lezzet dolu üç tarifle sofralarınıza geliyor. İşte bu eşsiz sosla hazırlayabileceğiniz tatlar:

İşte ilk tarifimiz: Acılı Ekşili Çorba

Malzemeler:

Yapılışı:

Mısır nişastasını 3 çorba kaşığı su içinde eritin ve bir kenara bırakın.

Büyük bir tencereye tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte ısıtın.

Kaynayınca Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi, Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sosu, Kemal Kükrer Soya Sosu, ince kıyılmış sarımsak, taze zencefil, havuç şeritleri ve mantarları ekleyin.

Karışımı kaynatın. Kaynadıktan sonra mısır nişastasını ekleyin ve ateşi kısın.

Çorbayı hafif ateşte, ara sıra karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika boyunca hafifçe koyulaşana kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alın, çorbayı büyük bir çorba kâsesine aktarın ve üzerine doğranmış taze soğanları serpiştirin.

Kemal Kükrer kalitesiyle hazırlanan bu lezzetli tarifler, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Sıradaki tarifi de denemek için harika bir fırsat. Afiyet olsun!

Kemal Kükrer ile yapabileceğiniz ikinci lezzetli tarifimiz de sizleri bekliyor. Şimdi sıra ikinci tarifimizde.

Kemal Kükrer Biber Parçacıklı Acı Biber Sos ile İyi Giden Lezzetler

Acılı Lezzet: Acılı Kremalı Karides

Malzemeler:

Yapılışı:

Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kâğıt havlu ile kurulayın.
Sarımsakları rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin. Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın.
Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun.
Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin.
Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, Kemal Kükrer Acı Biber Parçacıklı Acı Sosu, Kemal Kükrer Gurme Elma Sirke’sini, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın.
Sote karidesleri, domates sulu sosunda 3-4 dakika kadar kaynatın. Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın.
Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

Üçüncü tarifimiz: Acının En Tatlı hali – Acı Tatlı Soslu Tavuk

Malzemeler:

Yapılışı:

Öncelikle tavukları marine edeceğiniz sosu hazırlayın.

Bal, esmer şeker, Kemal Kükrer Soya Sosu, ketçap, Kemal Kükrer Acı Biber Parçacıklı Acı Sos ve sarımsağı uygun bir kaba alın.

Karışım sosu güzelce karıştırın.

Karıştırıp üzerine küp küp doğradığınız tavuklarınızı ekleyip dolapta birkaç saat bekletin.

Bir tavayı kızdırıp, tereyağı ekleyin.

Soslu tavuk parçalarınızı tereyağı ile soteleyin.

Afiyet olsun.

Benzer Blog İçerikleri