Yeni yılın en güzel anlarından biri de sevdiklerinizle enfes sofralarda buluşmaktır. Nefis yemekler eşliğinde yapılan uzun sohbetler sevdiklerinizle paylaştığınız unutulmaz anılara dönüşür. Eski yılı uğurlarken, yeni yılın getireceği güzelliklere lezzetli bir başlangıç yapmak için sofranızı, damaklarda iz bırakacak tariflerle süsleyebilirsiniz. Nasıl mı? Ana yemeklerden salatalara, tatlılardan eşlikçilere kadar her zevke hitap eden tariflerle sizlere ilham vermeye hazırız. İşte Kemal Kükrer’den yılbaşı sofralarınızı lezzetlendirecek 4 tarif önerisi.
Renklerin uyumu, tatların dengesi ve Kemal Kükrer Nar Ekşisi’nin kattığı eşsiz aroma, bu salatayı özel bir yılbaşı başlangıcına dönüştürüyor. Hem sağlıklı hem de göz alıcı bir seçenekle yeni yıl sofranıza zarafet katmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
Sosu için:
Yapılışı:
Roka, nar, top peynir, domates ve fesleğenleri tabağınıza dizin. Kemal Kükrer Nar Ekşisi, zeytinyağı, zencefil püresi, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Yılbaşı ruhunu sofranıza taşımak bir başka tarif ile karşınızdayız. Hamurun yumuşak dokusunu, pesto sosun zengin tadıyla birleştiren bu özel tarif, Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’nin kattığı aromatik dokunuşla fark yaratıyor. Yeni yıl kutlamalarınıza hem şıklık hem de eşsiz bir lezzet katmak için harika bir seçim!
Malzemeler:
Pesto sos için:
Yapılışı:
Hamuru için sütten 2 yemek kaşığı alıp, şeker ekleyin ve mayayı açın. Kalan süte mayalı sütü ekleyip, yumurtayı ekleyin. Unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıvam alınca tuzu ve tereyağını ekleyin.1 saat mayalandırın. İçi için; pesto sosu, krema ve Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi’ni karıştırın. Mayalanan hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, pestolu sosu sürün ve rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu dikey bir şekilde kesin ve örün.180°C fırında 25-30dk pişirin.
Yeni yıl sofranızı hem göze hem damağa hitap eden bir tarifle taçlandırmaya hazır olun. Ispanak ve lor peynirinin enfes uyumu, yumuşacık tavuk sarmalarla birleşiyor ve üzerindeki Kemal Kükrer Gurme Üzüm Sirkesi’yle hazırlanan aromatik sosla zirveye ulaşıyor. Hem hafif hem de şık bir seçenek arıyorsanız, bu tarif yılbaşı menünüzün vazgeçilmezi olacak!
Malzemeler:
İç harcı için:
Sosu için:
Yapılışı:
Yıkadığınız ıspanakları ve soğanı doğrayın. Uygun bir tencereye zeytinyağını ekleyin, zeytinyağı ısınınca soğan ve ıspanağı ekleyin. Soğan ve ıspanağı 1-2 dakika soteledikten sonra lor peynirini ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dövdüğünüz 2 adet tavuk göğsünün içine ıspanak harcınızı yerleştirin ve tavuğunuzu rulo haline getirip iple düğümler atın. Üzeri için; zeytinyağı, sarımsak, Kemal Kükrer Gurme Üzüm Sirkesi’ni bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt üzerine yerleştirdiğiniz tavuk rulolarının üstüne hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıttığınız 180°C fırında 30-35 dakika pişirin.
Şef Arzu Öztürk’ün özenle hazırladığı bu Panna Cotta tarifi, yılbaşı sofranızın yıldızı olacak! Hafif dokusuyla narenciye aromalarının tazeliğini buluşturan tatlı, Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi’nin kattığı incelikle fark yaratıyor. Yeni yılın ilk tatlı anısını unutulmaz kılmak isteyenler için ideal bir seçim.
Malzemeler:
Sos için:
Yapılışı:
Uygun bir tencereye süt, krema ve şekeri alın. Tenceredeki karışım ısınırken, su doldurulmuş kasenize yaprak jelatinleri kırarak yerleştirin ve yumuşamaya bırakın. Tenceredeki karışım el yakmayacak sıcaklığa ulaştığında ocaktan alıp, suda yumuşattığınız jelatinleri ekleyin ve iyice karıştırın. Panna Cotta karışımını ıslattığınız kaselere dökün ve dolapta minimum 2 saat bekletin. Portakal, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi’ni ekleyerek sosunuzu çırparak ısıtın. Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, ocaktan aldığınız sosunuza ekleyerek iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Dolapta beklettiğiniz Panna Cotta’ları kaselerden çıkarın ve üzerine sosu dökün. Frenk üzümü, portakal kabuğu ve nane ile süsleyin.