Beş çaylarının ve özel günlerin baş tacı olan kısır, Türk mutfağının en sevilen ve en pratik lezzetlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi cezbeden bu tarif, aniden gelen misafirler için de harika bir kurtarıcıdır. Kısır yapımının inceliklerini keşfetmeye ne dersiniz? Sofranıza hem renk hem de lezzet katacak bu tarifi denemeye hazır mısınız?
Her sofrada kendine yer bulan kısırın, köklü bir geleneğe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kısır, her ne kadar Arap mutfağındaki Tabule Salatası ile akraba olsa da Türkiye’ye özgü dokunuşlarla bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Özellikle Adana, Antalya, Antakya, Kilis, Gaziantep ve Osmaniye gibi bölgelerde oldukça meşhur olan kısır, gün sofralarının da vazgeçilmez lezzetlerinden biri.
Peki, bu eşsiz lezzeti daha da özel kılmak istemez misiniz? Kemal Kükrer Nar Ekşisi ve Kemal Kükrer Kornişon Turşusu ile tatlandırılmış tane tane dökülen, bol yeşillikli ve nefis baharatlarla harmanlanmış bir kısır tarifimiz var! Çay demlerken kolayca hazırlayabileceğiniz kinoalı kısır tarifi, sofralarınıza hem pratiklik hem de eşsiz bir tat katacak. İşte, çay saatinizin yıldızı olacak en güzel kısır tarifi.
Yöreden yöreye, hatta çoğu zaman evden eve bile kısır tarifi değişebilir. Herkes kendi damak zevkine göre kısır tarifini değiştirebilir ve zenginleştirebilir. Muhabbetin en güzel eşlikçilerinden biri olan kısır, her lokmada daha fazla iştah açar. İşte Kemal Kükrer Nar Ekşisi ve Kemal Kükrer Kornişon Turşusu ile hazırlanmış 2 kişilik kinoalı kısır tarifi! Hemen deneyin, sofralarınıza lezzet ve keyif katın.
Malzemeler:
Yapılışı: