Ramazan Tarifleri

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Pancar Püresi Üzerinde Tavuk Köftesi

Malzemeler:

Kemal Kükrer Gurme Balzamik Sirke’yi toz şeker ile kaynatıp haşlanmış pancarlarla birlikte robottan geçirin ve püre haline getirin. Piliç bonfileyi, yumurtayı, kuru soğanı ve baharatları rondodan geçirin. Elde ettiğiniz köfte harcını galeta unuyla karıştırın. Harcınızın içine en son kıyılmış maydanozu ekleyip şekil verdikten sonra kızartın. Kemal Kükrer Gurme Balzamik Sirkeli pancar püresi ile köfteleri servis edin. Afiyet olsun.

Not: Balzamik sirke ile kırmızı pancar birbirine çok yakışan iki lezzet. Fakat burada küçük bir dokunuşla lezzeti ikiye katlayacaksınız. 1 çay bardağı kadar Kemal Kükrer Gurme Balzamik Sirke’yi ocağa alıp içine toz şekeri ekleyin ve yoğun bir kıvam alana kadar durmadan karıştırarak çektirin. Sonra haşladığınız pancarlarla beraber çektirdiğiniz balzamik sirkeyi robottan geçirerek püre haline getirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.