Ramazan Tarifleri

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Tavuk Fette

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk but
  • 3-4 dilim Ramazan pidesi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 200 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile

Kemal Kükrer Sarımsak Sosu, yoğurt, tahin ve kimyon ile bir sos hazırlayın. Bir yandan tavuğu haşlayıp didikleyin, içine haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin. Elinizde kalan pideleri küp küp doğrayıp tereyağı ve Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile kavurun. Geniş bir tabağa pideleri yerleştirin. İlk başta hazırladığınız sosu üzerine dökün. Soslu pidelerin üzerine nohut ve tavuk karışımını tepeleme şekilde koyun. Son olarak biberli yağ kızdırıp üzerinde gezdirin ve maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Not: Arap Mutfağı’na özgü bir yemek olan bu tarif tam bir Ramazan yemeğidir. Bir o kadar da pratik olan bu tarifle elinizde kalan ramazan pidelerini de değerlendirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.