Avokado Püreli Koniler | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Avokado Püreli Koniler

Malzemeler

Avokado püresi için:

  • 1 adet avokado
  • 1 adet mor soğan
  • 6-7 adet çeri domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet Kemal Kükrer Közlenmiş Kırmızı Biber
  • 8-9 adet Kemal Kükrer Dilimli Jalapeno Turşusu

Koniler için:

  • 5-6 adet lavaş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı

  • Uygun bir tabağın içinde avokadoları iyice ezin.
  • Küp küp doğradınız soğan, domates, biber, Kemal Kükrer Közlenmiş Kırmızı Biber ve Jalapeno turşusunu ekleyin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
  • Lavaşın sosu için zeytinyağı, pul biber ve tuzu karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı fırça yardımıyla lavaşlara sürün.
  • Lavaşları ikiye bölün ve böldüğünüz parçaları koni şekli vererek kürdan yardımıyla tutturun.
  • Konileri, önceden ısıttığınız fırında 170°C’de 15 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız püreyi soğuttuğunuz konilerin içine kaşık yardımıyla doldurun. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler