Balkabaklı Makarna Tarifi
Anasayfa » Tarifler » Balkabaklı Makarna Tarifi
Malzemeler
- 2 dilim küp küp doğranmış bal kabağı
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Organik Üzüm Sirkesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 g penne makarna
- Yarım su bardağı krema
- 3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Yapılışı
- Bir tepsiye küp küp doğranmış bal kabağı ve sarımsağı koyun.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, 200 derece fırında 10 dk pişirin.
- Pişen bal kabağı ve sarımsağı blender’a alıp, üzerine krema ekleyip, çekin.
- Karışımı bir tavaya alıp, tuz karabiber ve Kemal Kükrer Organik Üzüm Sirkesiyle beraber ısıtın.
- Ayrı bir tencerede makarnayı haşlayıp, hazırladığınız sosa dökün.
- Kıyılmış maydanozla süsleyip, servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler