Balkabaklı Makarna Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Balkabaklı Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 2 dilim küp küp doğranmış bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Organik Üzüm Sirkesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g penne makarna
  • Yarım su bardağı krema
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

  • Bir tepsiye küp küp doğranmış bal kabağı ve sarımsağı koyun.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip, 200 derece fırında 10 dk pişirin.
  • Pişen bal kabağı ve sarımsağı blender’a alıp, üzerine krema ekleyip, çekin.
  • Karışımı bir tavaya alıp, tuz karabiber ve Kemal Kükrer Organik Üzüm Sirkesiyle beraber ısıtın.
  • Ayrı bir tencerede makarnayı haşlayıp, hazırladığınız sosa dökün.
  • Kıyılmış maydanozla süsleyip, servis edin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler