Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi

Malzemeler

Marinasyonu için;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı su

Kaplaması için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Su

Ballı Sos karışımı için;

  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Kemal Kükrer Soya Sosu
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Parçacıklı Acı Biber Sosu
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta ( 2 yemek kaşığı soğuk su ile çözdürülmüş)

Yapılışı

  • Tavukları orta büyüklükte küp küp kesin.
  • Uygun bir karıştırma kasesine tüm marinasyon malzemelerini ekleyip, karıştırın.
  • Karıştırdığınız marinasyon karışımına tavukları ekleyip, 1 saat dolapta bekletin.
  • Kaplaması için tüm kaplama malzemelerini karıştırıp, yoğun bir kıvam elde edin.
  • Marine olmuş tavukları karışıma bandırıp, derin yağda kızartın.
  • Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp, ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
  • Ardından Kemal Kükrer Soya Sosu, Kemal Kükrer Parçacıklı Acı Biber Sosu, bal, susam yağı son olarakta nişastayı ekleyip, kıvamlı bir sos elde edin.
  • Kızarttığınız tavukları tavada hazırladığınız sosa ekleyip karıştırın.
  • Son olarak susamla süsleyip, servis edin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler