Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Anasayfa » Tarifler » Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Malzemeler
Marinasyonu için;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı su
Kaplaması için;
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Su
Ballı Sos karışımı için;
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı Kemal Kükrer Soya Sosu
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Parçacıklı Acı Biber Sosu
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı nişasta ( 2 yemek kaşığı soğuk su ile çözdürülmüş)
Yapılışı
- Tavukları orta büyüklükte küp küp kesin.
- Uygun bir karıştırma kasesine tüm marinasyon malzemelerini ekleyip, karıştırın.
- Karıştırdığınız marinasyon karışımına tavukları ekleyip, 1 saat dolapta bekletin.
- Kaplaması için tüm kaplama malzemelerini karıştırıp, yoğun bir kıvam elde edin.
- Marine olmuş tavukları karışıma bandırıp, derin yağda kızartın.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp, ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
- Ardından Kemal Kükrer Soya Sosu, Kemal Kükrer Parçacıklı Acı Biber Sosu, bal, susam yağı son olarakta nişastayı ekleyip, kıvamlı bir sos elde edin.
- Kızarttığınız tavukları tavada hazırladığınız sosa ekleyip karıştırın.
- Son olarak susamla süsleyip, servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler