Elmalı Roll Tarifi
Anasayfa » Tarifler » Elmalı Roll Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta (oda sıcaklığında)
İçi için;
- 3 adet elmanın rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi
- 3-4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 100g labne
- 50g krema
- 50g pudra şekeri
Yapılışı
- Un, şeker, ve mayayı karıştırın.
- Ardından tereyağı ve sütü ekleyip, yoğurmaya başlayın.
- Hamur kıvam almaya başlayınca tuzu ekleyip, pürüzsüz bir doku elde edene kadar yoğurun ve üstünü örterek 1 saat kadar mayalandırın.
- İç harcı için uygun bir tavaya elma rendesi, şeker, sirke ve tarçını ekleyip soteleyin.
- Mayalanan hamuru dikdörtgen şekilde açıp, harçtan ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız hamuru iki parmak kalınlığında ip ya da bıçak yardımıyla kesin.
- Kestiğiniz parçaları fırın kabına yerleştirip, 180 derecede 30-35 dk kadar pişirin.
- Üzeri için, labne, pudra şekeri ve kremayı çırpıp, fırından çıkan roll’ların üzerine sürün. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler