Etli Roka Salatası
Anasayfa » Tarifler » Etli Roka Salatası
Malzemeler
- 3 parça bonfile et
- 1 demet roka
- 1 tane kırmızı soğan
- 7-8 tane çeri domates
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Limon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Kemal Kükrer Nar Ekşisi
Yapılışı
- Bonfile etleri şeritler halinde kesin.
- Zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu karıştırıp ete yedirin.
- Marine edilen eti 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen eti bir tavada kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Rokayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
- Çeri domatesleri ikiye kesin.
- Kırmızı soğanı soyup halka şeklinde doğrayın.
- Salata kasesine roka, domates ve soğanı alın.
- Üzerine pişen et dilimlerini yerleştirin.
- Zeytinyağı, limon, tuz ve Kemal Kükrer Nar Ekşisi’ni salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler