Glutensiz Kurabiye | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Glutensiz Kurabiye

Malzemeler

  • Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı glutensiz un ( ya da pirinç unu )
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

  • Fırını 180 derecede ısıtıp, bir yağlı kağıt serin.
  • Uygun bir karıştırma kabında, hindistan cevizi yağı ile şekeri iyice çırpın, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yumurtaları ve sirkeyi ekleyip, iyice karıştırın.
  • Başka bir kapta, glutensiz un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  • Kuru malzemeleri ıslak karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Son olarak damla çikolataları ekleyip, karıştırdıktan sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dolaptan çıkardığınız hamura ister elinizle ister dondurma kaşığıyla şekil verin.
  • Önceden ısttığınız fırında 15dk kadar pişirin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler