Glutensiz Kurabiye
Anasayfa » Tarifler » Glutensiz Kurabiye
Malzemeler
- Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı glutensiz un ( ya da pirinç unu )
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı
- Fırını 180 derecede ısıtıp, bir yağlı kağıt serin.
- Uygun bir karıştırma kabında, hindistan cevizi yağı ile şekeri iyice çırpın, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yumurtaları ve sirkeyi ekleyip, iyice karıştırın.
- Başka bir kapta, glutensiz un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Kuru malzemeleri ıslak karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Son olarak damla çikolataları ekleyip, karıştırdıktan sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Dolaptan çıkardığınız hamura ister elinizle ister dondurma kaşığıyla şekil verin.
- Önceden ısttığınız fırında 15dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler