Ispanak Bohçası | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Ispanak Bohçası

Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak
  • Yarım kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri (rende)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 servis kaşığı Kemal Kükrer Karışık Turşu

Yapılışı

Ispanak Bohçası Yapılışı

Ispanakları ince ince kıydıktan sonra kuru soğanlarla kavurun. Kemal Kükrer Karışık Turşu’yu kıyıp içine ekleyin. Baharatları ve haşlanmış nohutları da ekledikten sonra fırın tepsisine tepeleme bir şekilde koyun. Üzerine rende kaşar peyniri ve toz biber serpip fırınlayın. Ispanak Bohçası hazır. Afiyet olsun.

Not: Turşu kavurmasında olduğu gibi bu yemekte de turşuları ıspanak ile kavurarak lezzetini artırabilirsiniz. Kaşar peyniri isterseniz ince bir dilim halinde üzerine koyabilir, isterseniz rendeleyip kullanabilirsiniz. Son olarak üzerine kırmızı toz biber serpmek hem kızarmasını hızlandırır hem de aroma katar.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Kullanılan Ürünler

Benzer Tarifler