Kandil Simidi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Kandil Simidi

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/3 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi

Yapılışı

Kandil Simidi Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun ve dinlendirmek için 15 dakika kadar buzdolabına alın. Hamurunuza istediğiniz boyutlarda simit şeklini verip bir kısmını pekmez ve susama bulayın. Simidin diğer kısmına da yumurta sürüp çörek otu serpin. Fırında pişirdikten ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirdikten sonra Kandil Simidi hazır   servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Hazırlamış olduğumuz karışım yağlı bir hamur olduğundan, yoğurduktan sonra kendisini toplaması için 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Yumurta sürdüğünüz kısmın üzerine çörek otu, pekmeze daldırdığınız kısmı ise susama bulayın.

Kullanılan Ürünler

Benzer Tarifler