Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Nar Ekşili Kuru Biber Dolması
Anasayfa » Tarifler » Nar Ekşili Kuru Biber Dolması
Malzemeler
- 220 adet kuru biber
- 250 gr dana kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı Kemal Kükrer Nar Ekşisi
- 1 tatlı kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sosu
Yapılışı
Nar Ekşili Kuru Biber Dolması Yapılışı
- Kuru biberleri yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzülmeye alın.
- Yoğurt hariç tüm ürünleri kullanarak bir iç harcı elde edin.
- Sonra biberleri bu harç ile doldurun.
- Minik ve yırtılmış olan biberleri tencerenin dibine dizin ve üstlerine de ağızlarını sıkıca kapattığınız dolmaları yerleştirin.
- Salçalı ve Kemal Kükrer Nar Ekşili bir sos hazırlayıp dolmaların üstüne çıkacak kadar dökün.
- Dolmalar piştikten sonra Kemal Kükrer Sarımsak Sos’la hazırladığınız yoğurt ile servis edin.
- Nar Ekşili Kuru Biber Dolması hazır. Afiyet olsun.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.
Benzer Tarifler