Nar Ekşili Kuru Biber Dolması | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Nar Ekşili Kuru Biber Dolması

Malzemeler

  • 220 adet kuru biber
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı Kemal Kükrer Nar Ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sosu

Yapılışı

Nar Ekşili Kuru Biber Dolması Yapılışı

Kuru biberleri yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzülmeye alın. Yoğurt hariç tüm ürünleri kullanarak bir iç harcı elde edin. Sonra biberleri bu harç ile doldurun. Minik ve yırtılmış olan biberleri tencerenin dibine dizin ve üstlerine de ağızlarını sıkıca kapattığınız dolmaları yerleştirin. Salçalı ve Kemal Kükrer Nar Ekşili bir sos hazırlayıp dolmaların üstüne çıkacak kadar dökün. Dolmalar piştikten sonra Kemal Kükrer Sarımsak Sos’la hazırladığınız yoğurt ile servis edin. Nar Ekşili Kuru Biber Dolması hazır. Afiyet olsun.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Benzer Tarifler