Nar Ekşili Piliç Göğüs | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Nar Ekşili Piliç Göğüs

Malzemeler

  • 1 adet piliç göğüs bonfile
  • 1 adet kök kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 adet bebek havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı Kemal Kükrer Nar Ekşisi
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sosu

Yapılışı

Nar Ekşili Piliç Göğüs Yapılışı

Kök sebzeleri haşladıktan sonra püre haline getirip Kemal Kükrer Sarımsak Sos ve baharatlarla tatlandırın. Tavuk göğsünü tavada mühürledikten sonra tereyağı ile mantolayarak pişirmeye devam edin. Tavaya sarımsak, taze kekik, biberiye ve bebek havuçları ekleyip aromalandırın. Kereviz püresini tabağın altına yayıp üzerine tavuk göğsünü dilimlenmiş bir şekilde yerleştirin. Yanına bebek havuçları koyun. Kemal Kükrer Nar Ekşisi’ni bir tavada ısıtıp içine bir parça tereyağı atarak lezzetli bir sos elde edin. Son olarak hazırlamış olduğunuz sosu tavuğun üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.

Not: Tavuk göğsünü tavada pişirirken yapışmasını engellemek için tavanın dibine peçete yardımı ile bir miktar sıvı yağ sürün ve üzerine tuz serpin. Bu şekilde tavaya yapışmasının önüne geçeceksiniz. Harlı ateşte mühürlediğiniz tavuğu, kısık ateşe alarak bol tereyağı ile mantolama dediğimiz teknikle bir kaşık yardımı ile tavuğa tereyağı banyosu yaptırın. Aroma vermesi açısından tavaya taze kekik, biberiye ve sarımsak ekleyebilirsiniz.Nar Ekşili Piliç Göğüs hazır. Afiyet olsun.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Benzer Tarifler