Narlı Ve Lahanalı Yılbaşı Salatası | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Özel Gün Salataları

Narlı Ve Lahanalı Yılbaşı Salatası

Malzemeler

  • 1 adet ufak boy kırmızı lahana
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar tanesi
  • Zeytinyağı
  • Rendelenmiş taze zencefil
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Kemal Kükrer Nar Ekşisi
  • Kemal Kükrer Sarımsak Sosu

Yapılışı

  • Kırmızı lahanayı 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Lahana dilimlerini soslamak için zeytinyağı, kimyon, kırmızı toz biber, rendelenmiş taze zencefil ve Kemal Kükrer Sarımsak Sosu’nu karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu lahana dilimlerine sürün ve sonra tuz serpin. Döküm tavanıza zeytinyağı dökün ve ısıtın.
  • Lahana dilimlerinin her iki tarafını da kızartın.
  • Bu sırada süzme yoğurdu servis tabağınıza alın ve kaşıkla yayın. Kızaran lahanaları üzerine yerleştirin.
  • Nar tanelerini ve kıyılmış maydanozu serptikten sonra zeytinyağı ve Kemal Kükrer Nar Ekşisi ekleyerek tarifi tamamlayın. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler