Yılbaşına Özel Panna Cotta | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Yılbaşına Özel Panna Cotta

Malzemeler

  • 600ml süt
  • 1 litre krema
  • 300g şeker
  • 6 yaprak sığır jelatini.

Sos için:

  • 750ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 500ml taze sıkılmış limon suyu
  • 5g tuz
  • 20g toz şeker
  • 7 yaprak sığır jelatini
  • 35ml Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi
  • Limon kabuğu rendesi

Kullanılan Ürünler

Yapılışı

  • Uygun bir tencereye süt, krema ve şekeri alın.
  • Tenceredeki karışım ısınırken, su doldurulmuş kasenize yaprak jelatinleri kırarak yerleştirin ve yumuşamaya bırakın.
  • Tenceredeki karışım el yakmayacak sıcaklığa ulaştığında ocaktan alıp, suda yumuşattığınız jelatinleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Panna Cotta karışımını ıslattığınız kaselere dökün ve dolapta minimum 2 saat bekletin.
  • Portakal, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi’ni ekleyerek sosunuzu çırparak ısıtın.
  • Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, ocaktan aldığınız sosunuza ekleyerek iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Dolapta beklettiğiniz Panna Cotta’ları kaselerden çıkarın ve üzerine sosu dökün.
  • Frenk üzümü, portakal kabuğu ve nane ile süsleyin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler