Yılbaşına Özel Pesto Soslu Çelenk Ekmek | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Yılbaşına Özel Pesto Soslu Çelenk Ekmek

Malzemeler

  • 100g süt
  • 12g yaş maya
  • 1 yumurta
  • 250g un
  • 3g tuz
  • 80g tereyağı

Pesto sos için:

  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi
  • 1 çay bardağı pesto sos

Yapılışı

  • Hamuru için sütten 2 yemek kaşığı alıp, şeker ekleyin ve mayayı açın.
  • Kalan süte mayalı sütü ekleyip, yumurtayı ekleyin.
  • Unu ekleyip yoğurmaya başlayın, kıvam alınca tuzu ve tereyağını ekleyin.
  • 1 saat mayalandırın.
  • İçi için pesto, krema ve Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi karıştırın.
  • Mayalanan hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, pestolu sosu sürün ve rulo şeklinde sarın.
  • Sardığınız ruloyu dikey bir şekilde kesin ve örün.
  • 180°C fırında 25-30dk pişirin. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler