Sarımsak Turşusu Tarifi
Anasayfa » Tarifler » Sarımsak Turşusu Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
- 1 kavanoz soyulmuş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 adet kavanoz
- 5-6 adet nohut
- 1 adet limon
- 2-3 dal dereotu
Yapılışı
- Sarımsakların kabuklarını soyup, hepsini temizleyin.
- Kavanozun dibine nohutları ardından soyduğunuz sarımsakları koyun.
- Sarımsakların arasına dereotunu da koyup, üzerini kaya tuzuyla kaplayın.
- Kavanozun yarısına kadar Kemal Kükrer Organik Üzüm Sirkesini ilave edin.
- Kalan yarısınıda sıcak suyla tamamladıktan sonra üzerine bir dilim limon yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
- 2 hafta kadar ışıksız bir alanda beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler