Sarımsak Turşusu Tarifi | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Sarımsak Turşusu Tarifi

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kavanoz soyulmuş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 adet kavanoz
  • 5-6 adet nohut
  • 1 adet limon
  • 2-3 dal dereotu

Yapılışı

  • Sarımsakların kabuklarını soyup, hepsini temizleyin.
  • Kavanozun dibine nohutları ardından soyduğunuz sarımsakları koyun.
  • Sarımsakların arasına dereotunu da koyup, üzerini kaya tuzuyla kaplayın.
  • Kavanozun yarısına kadar Kemal Kükrer Organik Üzüm Sirkesini ilave edin.
  • Kalan yarısınıda sıcak suyla tamamladıktan sonra üzerine bir dilim limon yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  • 2 hafta kadar ışıksız bir alanda beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Benzer Tarifler