Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote | Kemal Kükrer
Kemal Kükrer

Tarifler

Şef Ekin Eylem Ulaş’tan Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote

Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tane mısır
  • 1 adet kapya biber
  • 200 gr dana kuşbaşı
  • 4-5 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Soya Sosu
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi

Yapılışı

Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote Yapılışı

Garnitür sebzelerle basmati pirincini suya alın ve içine bir parça tereyağı ile Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın. Kuşbaşı eti, kuru soğan ve mantar ile soteleyip son olarak Kemal Kükrer Soya Sosu ekleyerek hazır hale getirin. Sebzeli pilav ile sote eti birlikte servis edin. Afiyet olsun. Not: Basmati pirinci, salma tekniği dediğimiz kavurma işlemi yapılmadan suyunu çekene kadar pişirerek hazır hale getirilir. Bu şekilde içinde bulunan A vitamini de korunmuş olur. Kemal Kükrer Soya Sosu’nu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; pişirme anında ürünün içine katarken dikkat edilmesi gerektiğidir. Çünkü soya sos ısındıkça içindeki tuz oranı daha da açığa çıkmaktadır. Bu yüzden soya sos kullanırken ekstra tuz eklemeye pek gerek kalmaz.

Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.

Benzer Tarifler