Sebzeli Basmati Pilavı Üzerinde Mantarlı Et Sote Yapılışı
Garnitür sebzelerle basmati pirincini suya alın ve içine bir parça tereyağı ile Kemal Kükrer Gurme Elma Sirkesi ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın. Kuşbaşı eti, kuru soğan ve mantar ile soteleyip son olarak Kemal Kükrer Soya Sosu ekleyerek hazır hale getirin. Sebzeli pilav ile sote eti birlikte servis edin. Afiyet olsun. Not: Basmati pirinci, salma tekniği dediğimiz kavurma işlemi yapılmadan suyunu çekene kadar pişirerek hazır hale getirilir. Bu şekilde içinde bulunan A vitamini de korunmuş olur. Kemal Kükrer Soya Sosu’nu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; pişirme anında ürünün içine katarken dikkat edilmesi gerektiğidir. Çünkü soya sos ısındıkça içindeki tuz oranı daha da açığa çıkmaktadır. Bu yüzden soya sos kullanırken ekstra tuz eklemeye pek gerek kalmaz.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.