Tavuk Fette Yapılışı
Kemal Kükrer Sarımsak Sosu, yoğurt, tahin ve kimyon ile bir sos hazırlayın. Bir yandan tavuğu haşlayıp didikleyin, içine haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin. Elinizde kalan pideleri küp küp doğrayıp tereyağı ve Kemal Kükrer Sarımsak Sos ile kavurun. Geniş bir tabağa pideleri yerleştirin. İlk başta hazırladığınız sosu üzerine dökün. Soslu pidelerin üzerine nohut ve tavuk karışımını tepeleme şekilde koyun. Son olarak biberli yağ kızdırıp üzerinde gezdirin ve maydanozla süsleyin. Tavuk Fette hazır. Afiyet olsun.
Not: Arap Mutfağı’na özgü bir yemek olan bu tarif tam bir Ramazan yemeğidir. Bir o kadar da pratik olan bu tarifle elinizde kalan ramazan pidelerini de değerlendirebilirsiniz.
Tüm Tariflerimizi görmek için tıklayınız.