Hamuru için;
- 2.5 su bardağı un
- Tuz
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
- 1 su bardağı su
İç harcı için;
- 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
- Tuz
- 300 gram kıyma
- Pul biber
- Karabiber
Püf noktası; Sirke hamurumuzun kıyır kıyır olmasını sağlayacak
Hazırlanışı;
Hamur için; Unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.
Tuz, üzüm sirkesi ve suyu yavaş yavaş ilave edip çatal yardımıyla yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz.
İç harç için; Soğanları tuzla güzelce ovuyoruz.
Kıyma, pul biber, karabiber ekleyip yoğuruyoruz.
Dinlenmiş olan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz.
Bezeleri yuvarlayıp unladığımız tezgaha koyuyoruz.
Bezeyi incecik açıp içerisine harcımızdan ekleyip ikiye katlıyoruz.