Çiğ Börek Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
  • 1 su bardağı su

İç harcı için;

  • 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
  • Tuz
  • 300 gram kıyma
  • Pul biber
  • Karabiber

 

Püf noktası; Sirke hamurumuzun kıyır kıyır olmasını sağlayacak

 

Hazırlanışı;

Hamur için; Unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.

Tuz, üzüm sirkesi ve suyu yavaş yavaş ilave edip çatal yardımıyla yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz.

İç harç için; Soğanları tuzla güzelce ovuyoruz.

Kıyma, pul biber, karabiber ekleyip yoğuruyoruz.

Dinlenmiş olan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Bezeleri yuvarlayıp unladığımız tezgaha koyuyoruz.

Bezeyi incecik açıp içerisine harcımızdan ekleyip ikiye katlıyoruz.

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ