Tarifler

Çiğ Börek Tarifi

Hamuru için;

İç harcı için;

  • 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
  • Tuz
  • 300 gram kıyma
  • Pul biber
  • Karabiber

Püf noktası; Sirke hamurumuzun kıyır kıyır olmasını sağlayacak

Hazırlanışı;

Hamur için; Unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açıyoruz.

Tuz, üzüm sirkesi ve suyu yavaş yavaş ilave edip çatal yardımıyla yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz.

İç harç için; Soğanları tuzla güzelce ovuyoruz.

Kıyma, pul biber, karabiber ekleyip yoğuruyoruz.

Dinlenmiş olan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Bezeleri yuvarlayıp unladığımız tezgaha koyuyoruz.

Bezeyi incecik açıp içerisine harcımızdan ekleyip ikiye katlıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir