Tarifler

Elmalı Turta

Hamur için;
300 gram un
100 gram tereyağı
120 gram şeker
Vanilya
1 yumurta
1 yemek kaşığı soğuk su yoğurulur ve açılır.daha sonra yağlı kağıt serilen turta kalıbına aktarılır.180 derecede 15 dakika pişirilir.

Marmelat için;
2 yeşil elma
1 portakal suyu
150 gram şeker
1 çubuk tarçın
50 gram ceviz içi
100 gram üzüm
1 portakal kabuğu
3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Elma Ekşisi

Crumble için;
150 gram un
75 gram tereyağı
50 gram toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
-Tabanı pişen turtanın marmelatı ve crumble’ı eklenir, 180 derecede 20 dakika pişirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir