Gül Tatlısı Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Elma Sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 60 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu

 

Hazırlanışı;

Unu tezgaha döküp ortasını açarak bir havuz oluşturuyoruz.

İrmik, yoğurt, elma sirkesi, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı ilave edip bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.

Tezgahımızı unlayıp hamuru yavaş yavaş açıyoruz.

Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz.

Hazırladığınız yuvarlak parçaların dört tanesi birbirinin üzerine değecek şekilde arka arkaya dizin.

Hamurları üst üste dizmeye başladığınız kenardan kıvırarak rulo şeklinde sarın

Elde ettiğiniz her bir ruloyu, ortadan ikiye kesip taban kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırıp çeyrek limon suyunu sıkıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Fırından çıkardığımız gül tatlılarımıza soğuyan şerbetimizi gezdirdikten sonra servis ediyoruz.

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ