Eti için;
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 8-10 dal taze kekik
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- Pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
Beğendi için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Karabiber
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 100 gram rendelenmiş taze kaşar
Püf noktası; Sirke et marinasyonunu hızlandırıp, etin daha yumuşak bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Hazırlanışı;
Et marinasyonu için; Kuzu kuşbaşı, taze kekik, üzüm sirkesi, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, sarımsak sosu ekleyip harmanladıktan sonra 30 dakika oda ısısında marine ediyoruz.
Beğendi için; Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Süt, karabiber, közlenmiş patlıcan, kaşar peynirini ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alıyoruz.
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp soğanları pembeleştiriyoruz. Marine ettiğimiz kuzu eti, sivri biber, domates salçası, karabiber, domates, pul biber ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 45 dakika-1 saat pişiriyoruz.