Hünkar Beğendi Tarifi

MALZEMELER

Eti için;

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 8-10 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beğendi için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 100 gram rendelenmiş taze kaşar

 

Püf noktası; Sirke et marinasyonunu hızlandırıp, etin daha yumuşak bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

 

Hazırlanışı;

Et marinasyonu için; Kuzu kuşbaşı, taze kekik, üzüm sirkesi, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, sarımsak sosu ekleyip harmanladıktan sonra 30 dakika oda ısısında marine ediyoruz.

Beğendi için; Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Süt, karabiber, közlenmiş patlıcan, kaşar peynirini ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alıyoruz.

Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp soğanları pembeleştiriyoruz. Marine ettiğimiz kuzu eti, sivri biber, domates salçası, karabiber, domates, pul biber ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 45 dakika-1 saat pişiriyoruz.

 

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ