Tarifler

Hünkar Beğendi Tarifi

Eti için;

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 8-10 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beğendi için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 100 gram rendelenmiş taze kaşar

Püf noktası; Sirke et marinasyonunu hızlandırıp, etin daha yumuşak bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Hazırlanışı;

Et marinasyonu için; Kuzu kuşbaşı, taze kekik, üzüm sirkesi, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, sarımsak sosu ekleyip harmanladıktan sonra 30 dakika oda ısısında marine ediyoruz.

Beğendi için; Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Süt, karabiber, közlenmiş patlıcan, kaşar peynirini ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alıyoruz.

Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp soğanları pembeleştiriyoruz. Marine ettiğimiz kuzu eti, sivri biber, domates salçası, karabiber, domates, pul biber ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 45 dakika-1 saat pişiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.