Tavuk İçin;
- 500 gram tavuk but
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
- 1/4 limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer İsot
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sote için;
- 1 adet kuru soğan
- Marine ettiğimiz tavuklar
- 1 adet sivri biber
- 200 gram mantar
- 1 adet domates
Hazırlanışı;
Tavuk marinesi için: tavuk but, tuz, karabiber, kimyon, sarımsak sos, limon suyu, yoğurt, isot, domates salçası ve zeytinyağıyla 30 dakika marine ediliyor.
Sote için soğanları pembeleştir tavukları ilave ediyoruz.
Sivri biber, mantar ve domatesi koyup 3-4 dakika soteledikten sonra servis ediyoruz.