Kaytaz Böreği Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için malzeme listesi;

  •  3 su bardağı un
  •  1 paket kuru maya
  •  1 yemek kaşığı toz şeker
  •  1.5 su bardağı ılık su
  •  Tuz

 Kıymalı harç için malzeme listesi ;

  •  300 gram kıyma
  •  1 yemek kaşığı domates salçası
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  1 adet kuru soğan
  •  3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Nar Ekşisi

 Hamuru açmak için malzeme listesi;

  •  3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  •  4 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Hazırlanışı;

Hamuru için; un, kuru maya, şeker ve suyu çatal yardımıyla karıştırmaya başlıyoruz. Tuzu ilave edip yoğuruyoktan sonra 30 dakika mayalandırıyoruz.

Kıymalı harç için; kıyma, domates salçası, tuz, karabiber, kuru soğan ve nar ekşisini güzelce yoğuruyoruz.

Erimiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp tezgahımıza döküyoruz.

12 eşit parçaya böldüğümüz hamurumuzu elimizle yağlı karışımdan alarak teker teker açıp yuvarlıyoruz.

Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üstüne kıymalı harcımızı koyuyoruz.

200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ