Tarifler

Kuru Patlıcan Dolması

1 su bardağı bulgur
300 gram kuzu eti
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
1/4 bağ maydanoz
4 yemek kaşığı Kemal Kükrer Organik Nar Ekşisi
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Kaynayan suya 20-35 adet kuru patlıcanları koyup 3-5 dakika haşlıyoruz.
hazırladığımız içi patlıcanlara doldurup tencereye diziyoruz.3 yemek kaşığı Kemal Kükrer organik nar ekşisi ve dolmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su koyup üzerine bir kase yerleştiriyoruz ve 30-35 dakika pişiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.