Kuzu İncik Tarifi

MALZEMELER

Malzemeler;

  • 4 adet kuzu incik
  •  3-4 dal taze kekik
  •  1 litre su
  •  1 adet küp kesilmiş ramazan pidesi
  •  1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
  •  3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;

  •  500 gram süzme yoğurt
  •  1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos

 

Hazırlanışı;

4 adet incik ve taze kekikleri tencereye koyup 1 litre su ilave ederek 1.5 saat kısık ateşte pişiriyoruz.

Pideler için; kestiğimiz ramazan pidesini tepsiye dizip üzerine sarımsak sos ve zeytinyağı döküp harmanladıktan sonra 200 derecelik fırında 8-10 dakika pişiyoruz.

Sosu için; süzme yoğurt ve sarımsak sosunu güzelce karıştırıyoruz

Pidelerin üzerine incikleri haşladığımız sudan gezdiriyoruz. Üstüne hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.

İncikleri kemiklerinden ayırıp koyduktan sonra üzerine tereyağlı pul biber gezdirip servis ediyoruz.

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ