Malzemeler;
- 4 adet kuzu incik
- 3-4 dal taze kekik
- 1 litre su
- 1 adet küp kesilmiş ramazan pidesi
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için;
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
Hazırlanışı;
4 adet incik ve taze kekikleri tencereye koyup 1 litre su ilave ederek 1.5 saat kısık ateşte pişiriyoruz.
Pideler için; kestiğimiz ramazan pidesini tepsiye dizip üzerine sarımsak sos ve zeytinyağı döküp harmanladıktan sonra 200 derecelik fırında 8-10 dakika pişiyoruz.
Sosu için; süzme yoğurt ve sarımsak sosunu güzelce karıştırıyoruz
Pidelerin üzerine incikleri haşladığımız sudan gezdiriyoruz. Üstüne hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
İncikleri kemiklerinden ayırıp koyduktan sonra üzerine tereyağlı pul biber gezdirip servis ediyoruz.