Tarifler

Pazı Sarma Tarifi

Malzemeler;

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  •  1 adet kuru soğan
  •  1 su bardağı yemeklik bulgur
  •  1 yemek kaşığı domates salçası
  •  1 çay kaşığı nane
  •  1 çay kaşığı pul biber
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Nar Ekşisi
  •  1.5 su bardağı sıcak su
  •  1/2 demet maydanoz
  •  2 bağ pazı

Hazırlanışı;

Tavada Soğanları pembeleştirdikten sonra bulgur, domates salçası, nane, pul biber, tuz, karabiber ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz.

Suyunu ilave edip çektikten sonra altını kapatıyoruz. Yarım bağ maydanozu koyup karıştırıyoruz.

Pazı yapraklarını kaynayan suya daldırıp çıkartıyoruz. 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup sarıyoruz.

Tencerenin dibine pazı köklerini koyuyoruz.

Sarmalarımızı dizip üzerine 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Nar ekşisi gezdiriyoruz.

Sarmaların üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir