Tarifler

Sac Kavurma Tarifi

Malzemeler;

  • 500 gram kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram kuyrukyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates

Püf noktası; Üzüm sirkesi etimizin daha yumuşak pişmesini sağlayacaktır

Hazırlanışı;

Kuzu eti, tuz, karabiber, üzüm sirkesi ve zeytinyağını güzelce harmanlayıp oda ısısında 30 dakika marine ediyoruz.

Tavada kuyruk yağlarını güzelce kavuruyoruz. Kuyruk yağları eridikten sonra kenara alıyoruz.

Yemeklik doğranmış kuru soğanları pembeleştirip marine ettiğimiz kuzu etlerini ilave edip yüksek ateşte soteliyoruz.

Etler güzelce sotelendikten sonra sivri biberi ilave edip soteliyoruz.

Domatesi de ekleyip karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.