İç harç için;
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 2 adet yufka
Üzerine sos için;
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı;
Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını güzelce karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta kıyma, kuru soğan, sarımsak sos, tuz, pul biber, karabiberi yoğuruyoruz.
1 adet yufkayı dörde bölüyoruz. Kıymalı harcımızdan koyup hazırladığımız yoğurtlu karışımdan döküp sarıyoruz ve rulo şekline getiriyoruz.
Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Sos için; yoğurt ve sarımsak sosu karıştırıp mantılarımızın üzerine salçalı sosla birlikte döküyoruz.