Sosyete Mantısı Tarifi

MALZEMELER

İç harç için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2 adet yufka

Üzerine sos için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Sarımsak Sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

 

 Hazırlanışı;

Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını güzelce karıştırıyoruz.

Ayrı bir kapta kıyma, kuru soğan, sarımsak sos, tuz, pul biber, karabiberi yoğuruyoruz.

1 adet yufkayı dörde bölüyoruz. Kıymalı harcımızdan koyup hazırladığımız yoğurtlu karışımdan döküp sarıyoruz ve rulo şekline getiriyoruz.

Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Sos için; yoğurt ve sarımsak sosu karıştırıp mantılarımızın üzerine salçalı sosla birlikte döküyoruz.

 

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ